1,63 milliárd forintért árulják a badacsonyi kastélyukat Rákay Philipék

1 év ezelőtt 49bohócdoktor szja 1% felajánlás

4 millió euróért – a cikk megírásának pillanatában 1,63 milliárd forintért – tűnt fel az Ingatlan.comon a hegymagasi Tarányi-présház. Az ingatlant hét éve vette meg és újította fel Szoják Miklós üzletember, amelyre még nyílt közbeszerzést is kiírt, bár az eredménytelen lett, mert a közbeszerzési értesítő alapján „kizárólag érvénytelen ajánlatot nyújtottak be”. Utóbb befektetőként Rákay Philip és felesége, Wieber Orsolya csatlakozott a projekthez.

Egy tavalyelőtti origós riportban Szoják „valódi értékmentésnek" nevezte a befektetést, ami „Tarányi 1780” néven vendéglátóegységként működött.

A hirdetés szövege az Ingatlan.comon:

„Eladó a Balaton-felvidék egyik emblematikus épülete és birtoka a Szent György-hegyen! Az 1780-ban, barokk stílusban épült ház egykor a Tóti-Lengyel, majd a Tarányi család nemesi kúriája volt, s 2020-ban született újjá, egy minden apró részletre kiterjedő, gondos felújítás, műemléki restaurálás után. A ház az elmúlt években étteremként működött, de könnyedén visszaalakítható családi kúriává, vagy akár céges vendégházzá. Dupla keresztboltozatos pincéje 270 négyzetméteres, erre épült a hasonló méretű első szint, valamint a tetőtér, amelyben jelenleg is apartmanok találhatóak. A kúriához 1 hektár terület tartozik, ennek egy része parkosítva van, a teljes ingatlan elvehetetlen, lélegzetelállító szuperpanorámával rendelkezik a Balatonra, a Badacsonyra, a szigligeti várra, a környező szőlő birtokokra és tanúhegyekre.”A 800 négyzetméteres ingatlan teljesen felszerelt, berendezéssel, konyhával, gépesítéssel, kemencével, bútorokkal és étkészlettel együtt eladó – egy magánszemélytől.

Felhívtuk a hirdetésben megadott telefonszámot – amely megegyezik azzal, amely Szoják Miklós neve alatt szerepel a nyilvános közbeszerzési értesítőben –, hogy az ingatlanról érdeklődjünk. Nem jártunk sikerrel: bemutatkozásunk után a hívást megszakították.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!