32 év után mentett újra életet egy rendőrnő: „Nem estem pánikba, csináltam, amit kell”

2 órája ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A korábban sebészeti szakápolóként dolgozó Saskó Ibolya Magdolna alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály helyettes vezetője és a kollégája mentette meg egy fiatal nő életét a kapitányságon. A Zsaru Magazin beszámolója szerint a 20 éves nő idézésre érkezett, és éppen megkezdték a kihallgatását, amikor rosszul lett. Elvörösödött, majd térdre rogyott és elájult.

“Arra figyeltünk fel, hogy a néhány irodával odébb dolgozó kolléga segítségért kiabál. (…) Azonnal odarohantunk” – meséli Saskó Ibolya Magdolna alezredes. A fiatal nő ekkor már a padlón feküdt, elvesztette az eszméletét. Magdolnáék azonnal stabil oldalfekvésbe helyezték és értesítették a mentőket. 

“Próbáltunk vele kommunikálni, de látszott rajta, nem tudja, hogy hol van, és mi történik vele. (…) Miközben a mentősökkel beszéltünk, a nő újra elvesztette az eszméletét. (…) Észrevettük, hogy nincs pulzusa, és nem lélegzik. Hanyatt fektettük, és megkezdtük az újraélesztését”  – elevenítette fel a történteket az alezredes, akinek az eredeti szakmája sebészeti szakápoló. Korábban többször is végrehajtott újraélesztést, azonban 32 éve, amióta felszerelt, nem volt ilyen helyzetben.

“Annak ellenére, hogy már több mint 30 éve nem csináltam ilyet, azonnal előjött, nem kellett gondolkodni, bennem volt reflexszerűen, mit kell csinálni. Nem estem pánikba, csináltam, amit kell” – vallotta be utólag. Pár nyomás után szerencsére visszatértek a fiatal nő életfunkciói. Mire kiérkeztek a mentősök, már stabilizálódott az állapota.

Az újraélesztett nő még aznap felhívta a kórházból a rendőrnőt, hogy megnyugtassa: jól van, és megköszönte, amit érte tettek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post 32 év után mentett újra életet egy rendőrnő: „Nem estem pánikba, csináltam, amit kell” first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!