A bosnyákok inkább lemondták az oroszok elleni válogatott meccsüket

1 év ezelőtt 56bohócdoktor szja 1% felajánlás

Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetsége (NFSBIH) hétfőn a széleskörű kritikát figyelembe véve lemondta az orosz válogatott elleni, novemberre tervezett barátságos mérkőzést - írja az MTI.

Két hónappal ezelőtt jelentették be a bosnyák-orosz meccset, amit azonnali felháborodás fogadott. A legismeretebb bosnyák játékosok - a csapatkapitány Edin Dzeko, illetve Miralem Pjanic is - nemtetszésüket fejezték ki, akárcsak a sportág nemzetközi, különösen ukrán sportvezetői, valamint a helyi politikusok. A mérkőzést november 19-én, egy nappal a katari világbajnokság kezdete előtt rendezték volna Szentpéterváron.

A világbajnokságra a bosnyákok nem jutottak ki, az oroszok pedig nem vehetnek részt rajta, mert februárban a sportág nemzetközi (FIFA) és európai szövetsége (UEFA) is eltiltotta őket az ukrajnai háború miatt. Így a selejtezőben hiába értek el pótkvalifikációra jogosító helyezést, azon már nem indulhattak el.

Az orosz válogatott legutóbb tavaly novemberben játszott tétmérkőzést, amikor 1-0-ra kikapott Horvátország vendégeként világbajnoki selejtezőn. Azt követően Kirgizisztánban lépett pályára szeptember végén, és 2-1-re nyert vendégként. Novemberben a világbajnoki résztvevő Iránnal van még idénre lekötve barátságos mérkőzése az oroszoknak.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!