A franciáknál is tiltólistás lett a TikTok

1 év ezelőtt 36



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Megtiltja a francia kormány több „szabadidős alkalmazás”, köztük a TikTok telepítését és használatát a kormányzati dolgozók hivatalos eszközein – írja a portfolio.hu Stanislas Guerini francia közszolgálati miniszterre hivatkozva.

Az intézkedés azonnal hatályba lépett, a döntés közel 2,5 millió közhivatalnokot érint, és nem csupán a TikTok került tiltólistára, de a népszerű Candy Crush mobiljáték és a Netflix is.

A miniszter indoklása szerint a döntés az információs rendszerek védelméért felelős nemzeti ügynökség (Anssi) vizsgálatának eredménye alapján született, és az érintett alkalmazások (melyek pontos listája még nem nyilvános) pedig kiberbiztonsági és adatvédelmi szempontból kockázatosnak számítanak.

A TikTok egyre több nyugati országban (többek között az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában) kerül tiltólistára az államigazgatásban és a hivatali onformatikai eszközökön, ugyanis vannak azzal kapcsolatos félelmek, hogy az alkalmazáson keresztül a kínai hatóságok és titkosszolgálatok adatokat gyűjthetnek, illetve a TikTok befolyást gyakorolhat a felhasználókra.

The post A franciáknál is tiltólistás lett a TikTok first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!