A Gyurcsány-fióka visszavág: végrehajtós helyreigazítást közölt az Origó

10 hónapja ezelőtt 35



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A rendszerint Karácsony multimilliárdos cégvezérének vagy Gyurcsány-fiókának titulált Mártha Imre pert nyert az Origó ellen, amely a cikkeiben többek között azt állította, hogy Mártha ellen három ügyben is indult büntetőeljárás, de valójában egy sem.

Az Origo tavaly év elején „Legalább 50 milliárdos ingatlanbirodalmat rejteget a fővárosi közműcégek csúcsvezetője” címmel jelentetett meg egy cikket, amelyben azt állította, hogy Mártha Imre a Magyar Villamos Művek Zrt. korábbi vezetője 50 milliárdos ingatlanvagyonnal rendelkezik, és három ügyben is büntetőeljárás indult ellene. Az Origo a Metropolra hivatkozott, ami dokumentumok alapján állította mindezt.

Az Origó szerdai helyreigazításban az olvasható, hogy valótlanul híresztelték, hogy Mártha ellen három ügyben indult korábban büntetőeljárás. „A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imrével szemben egyetlen ügyben sem indult büntetőeljárás.”

Valótlannak bizonyult az az állítás is, hogy a fővárosi közművezér egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja a balatonalmádi kikötőt és a Vitorlás Kikötő Zrt. aranyrészvényese. A bíróságon az derült ki, hogy Mártha és az egyik érdekeltsége mindössze a kikötőt tulajdonló cég részvényeinek 3,45 százalékát tulajdonolja, és aranyrészvénnyel pedig – mivel ilyen a Vitorlás Kikötő Zrt.-ben nincs – Mártha Imre nem rendelkezik. Az lap azt sem tudta bizonyítani, hogy Mártha Imre egy magánnyomozó közreműködésével próbálta volna kideríteni, hogy ki lehet az, aki széles körben elérhetővé tette a fővárosi közműcégek dolgozói számára Mártha posztjait

– áll a közleményben.

A Hvg.hu szerint Mártha a saját Facebook-oldalán arról posztolt, hogy lesznek még helyreigazítások:

Sajnos a jogerős bírósági ítélet kevés volt, ezért végrehajtót kellett küldeni. Végül a tisztelt Origo közölt egy helyreigazítást. Jön még jónéhány hamarosan.

The post A Gyurcsány-fióka visszavág: végrehajtós helyreigazítást közölt az Origó first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!