A kanapén túl is van ünnep: ezek a legnépszerűbb karácsonyi úticélok

2 hónapja ezelőtt 19bohócdoktor szja 1% felajánlás

Izland

A szigetország nemcsak karácsonykor olyan, mintha egy képeslapról mintázták volna, karácsonykor pedig pláne ellenállhatatlan a vastag hóréteg, a sarki fény és a hamisítatlan izlandi hangulat miatt. Bár itt is megvannak a kötelező karácsonyi látnivalók a vásárokkal és a különféle tipikus ünnepi attrakciókkal, egész meghökkentő karácsonyi hagyományokkal találkozhatunk: az izlandi folklórban megtalálhatók a rosszcsont trollok és egy emberevő macska is. Izland tökéletes választás azoknak, akik kicsit kalandosabb karácsonyt akarnak: gleccsertúrák, hóbarlangok, hószános utazások várják az érdeklődőket, de akár egy meleg forrás vizében is el lehet merülni úgy, hogy körülöttünk tombol a tél.

Kapcsolódó
Csodálatos meseországba csöppentünk Izlandon
Izlandon a természet sokszínű csodái lenyűgözik a turistákat.

Zágráb

Bár karácsonyi vásárok mindenhol vannak, sokan azért kelnek útra, hogy megtalálják a műfaj igazi gyöngyszemeit. Ezek közt mindenképp ott a helye a zágrábinak, amelyet többször választottak már meg Európa legszebb karácsonyi vásárának. Bár városszerte vannak olyan karácsonyi attrakciók, mint a korcsolyapálya vagy épp a zágrábi vásár jelképének számító diótörő szobrok, a vásár központja hagyományosan a Jelačić tér, ahol a karácsonyfa és egy óriási adventi koszorú is áll. Itt a hagyományos karácsonyi ételek mellett megtaláljuk az olyan jellegzetes horvát ételeket is, mint a káposztás tészta vagy a strukli.

Mosolykalendárium – A különleges pillanatok csodája

Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

Egy varázslatos karácsony a Lidl-lel!

Lappföld

Ha hamisítatlan karácsonyi utazást tervezünk, a Mikulás otthonával egészen biztosan nem lőhetünk mellé. Finnország északi tartományában rengeteg olyan téli élményt kínálnak, amit máshol nem kapunk meg: amellett, hogy folyamatosan gyönyörködhetünk a sarki fényben, népszerűek a rénszarvas-és kutyaszános utazások, alhatunk igluban de rengeteg helyen kínálnak igazi digitális detoxot a civilizációtól távol, a fenyvesek közt megbújó faházakban természetesen az elmaradhatatlan szaunával. Karácsonyibb célpontot azonban aligha találhatnánk Rovanieminél, ami nemcsak Lappföld fővárosa, de a Mikulás bázisa is. Ennek megfelelően a várostól alig néhány kilométerre található Mikulásfalván találjuk az igazi Mikulást, vagy ahogy finnül hívják, Joulupukkit.

New York

Ember legyen a talpán, aki a Reszkessetek, betörők második részét látva nem akarta megnézni a New York-i karácsonyt. Kevin az 1992-ben bemutatott filmben a nagyvárosban köt ki egyedül, ahol aztán Rockefeller Center karácsonyfájánál találtak végül egymásra édesanyjával. Bár a nagyváros karácsonykor dugig van ünnepi látványossággal, a legendás épületnél felállított fának komoly hagyománya van: 1931 óta állítják fel, a fényeit sztárokkal megtámogatott ünnepségen kapcsolják fel, a világ egyik legismertebb karácsonyfájának számít.

Bergen

A norvégiai város – vagy ahogy a szélsőségesen csapadékos időjárása miatt hívják, az esernyők városa – már önmagában is megér egy kirándulást: fjordok, festői szépségű hegyek és a tenger határolja a színes házairól ismert várost. Karácsonykor azonban nemcsak a hó öltözteti ünnepi díszbe a várost, de itt épül meg a világ legnagyobb mézeskalácsvárosa, a Pepperkakebyen. A tésztabirodalom felépítése 1991 óta hagyomány, a helyiek összefogásában már novemberben építeni kezdik a városkát, ahol még egy vonat is kanyarog, a december végéig látható alkotás jó célt is szolgál: a jegyekből származó bevételt minden évben jótékony célokra ajánlják fel.

Szponzorált tartalom

A cikk a Lidl támogatásával készült.

Kapcsolódó
Lidl mosolykalendárium
Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

The post A kanapén túl is van ünnep: ezek a legnépszerűbb karácsonyi úticélok first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!