A mentőben adott be magának ketamint a mentőtiszt, börtönt kért rá ügyészség

3 hónapja ezelőtt 14bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vádat emelt a Kunszentmártoni Járási Ügyészség egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mentőtiszttel szemben, aki szolgálat közben az esetkocsiban adott be magának kábítószernek minősülő anyagot – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szerdán közleményben az MTI-t.

A vádhatóság közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat a nővel szemben.

A vádirat szerint a nő a vármegye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként – kihasználva azt, hogy a gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért – 2022. január 7. és 2022. február 27. között szolgálati idejében hat, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag-tartalmú ampulla tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd az esetkocsiban beadta magának. Ezt követően – annak érdekében, hogy a hiány ne derüljön ki – az ampullákat fiziológiás sóoldattal feltöltötte.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától, valamint egészségügyi tevékenység végzésétől mint foglalkozástól történő eltiltásra tett indítványt – olvasható a közleményben. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni.

The post A mentőben adott be magának ketamint a mentőtiszt, börtönt kért rá ügyészség first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!