Aktív közösségi élet Tiszaszigeten: szombaton rendezvény várja a nyugdíjasokat a Faluházban! Exkluzív interjút adott Tiszasziget polgármestere Ferenczi Ferenc, Kiss Balázs Imre kollégánknak! (videó)

2 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ferenczi Ferenc, Tiszasziget polgármestere büszkén mesélt a szombati nyugdíjas rendezvényről, amit a Vedres István Faluházban tartanak majd. A közösségi esemény Marosleléről is vonz látogatókat, ami azt mutatja, hogy a tiszaszigeti nyugdíjasok nemcsak aktívak, de összetartók is. A Sziget Lakópark lakóinak is szívmelengető lehet ez a program, amely a helyi közösség erejét tükrözi!

Szombaton különleges napra ébred Tiszasziget, ugyanis a Vedres István Faluházban rendezik meg a helyi nyugdíjas közösség legújabb eseményét. A szombati rendezvény nemcsak a tiszaszigeti időseket vonzza, hanem Marosleléről is érkeznek vendégek. Ferenczi Ferenc, a település polgármestere a rendezvény apropóján adott interjút, amelyből kiderül, mennyire aktív és összetartó ez a közösség. 

A Sziget Lakópark Tiszaszigeten épül, kifejezetten a nyugdíjasok számára tervezve, hogy egy biztonságos, kényelmes és aktív életet biztosítson az idősebb korosztály számára, erről már több alkalommal is beszámoltunk. Legutóbb itt mutattuk meg, hogyan áll a kifejezetten időseknek készült lakópark.

A lakópark koncepciója, hogy a nyugdíjas évek valóban gondtalanok legyenek, modern otthonokat és kiváló közösségi lehetőségeket nyújtva a lakóknak. A projekt jelenleg is zajlik, és az érdeklődők most kedvezményes áron vásárolhatnak lakást, bár a közeljövőben áremelkedés várható. A lakások kialakítása különösen figyelemre méltó, hiszen a tervezés során arra törekedtek, hogy minden igényt kielégítsenek: egy jól átgondolt alaprajz, modern belső terek és a természet közelsége mind hozzájárulnak az itt élők életminőségének javításához. A projekt nem csak lakóhely, hanem egy összetartó közösség létrehozását is célozza, ahol az idősek közösségi életet élhetnek, részt vehetnek programokon, és biztonságban érezhetik magukat.

Ferenczi Ferenc polgármester is hangsúlyozta a tiszaszigeti nyugdíjasok aktív közösségi életét, amit a Sziget Lakópark építése tovább erősít. A lakópark célja, hogy olyan közösséget teremtsen, ahol minden lakó megtalálja a helyét, barátságokat köthet, és részt vehet a helyi közösségi programokon, így tovább növelve Tiszasziget vonzerejét az idősebb korosztály számára. A polgármester elmondása szerint a szombati esemény azért különleges, mert nemcsak egy egyszerű találkozóról van szó, hanem a közösség erejéről és a vidám, aktív életmódról is.

A Vedres István Faluház ilyenkor egy igazi otthonos helyszínné alakul, ahol a résztvevők nemcsak szórakozhatnak, de új barátságok is szövődhetnek. Ferenczi Ferenc hangsúlyozta, hogy a tiszaszigeti nyugdíjasok egy kivételesen összetartó közösség, ahol mindenki számíthat a másikra, és ez különösen igaz a közösségi rendezvények alkalmával.

Érdekes tény, hogy az aktív nyugdíjas közösségek az országban egyre több helyen kezdenek kialakulni. Az ilyen csoportok nemcsak a társasági életet gazdagítják, hanem lelki és fizikai egészségüket is javítják. A tiszaszigeti nyugdíjasok példaértékű összetartása azt mutatja, hogy idősebb korban is lehet élni az aktív és boldog közösségi életet, amire a Sziget Lakópark lakói is büszkék lehetnek.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!