Annabelle baba Szeged mellé jön nyaralni: új gazdája van a legendás Kisteleki Szellemhotelnek

1 év ezelőtt 40



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Megvan még a “kisteleki szellemhotel” története? A sztori még 2012-re nyúlik vissza, amikor is 822 millió forintos uniós támogatást kapott egy szegedi cég a Hungaromed Hotel**** és Komplementer Gyógyászati Központra, Kistelekre. A holisztikus hotelt építtető, 26 éves szegedi lány által alapított (?) vállalkozás csúnyán belebukott a dologba, bár a támogatást 2015-ben kifizették, az alábbi cikkünk képein látható förmedvény lett a projekt végeredménye. Egészen idáig:

  • a földhivatali tulajdoni lap szerint a terület február végén gazdát cserélt,
  • a több száz millió forint adósság is megszűnt,
  • sőt, az új tulajdonos is megvan, egy Szegeden is közismert, hódmezővásárhelyi italnagykeres vállalkozó személyében.

A szövevényes és sajátosan magyar sztori részleteivel ITT és ITT foglalkoztunk, a legutóbbi fejlemény az volt, hogy tavaly decemberben Kistelek polgármestere arról beszélt, hogy vevők jelentkeztek a területért. Mint az Átlátszó idézte, Nagy Sándor akkor úgy fogalmazott,

„új típusú gondozási központ, idősek otthona valósulhat meg, amit én inkább idősek ökofalujának neveznék. Van rá igény itthon és külföldön egyaránt, amit alátámaszt, hogy határon túli befektető-jelölt is érdeklődött.”

Végül hazai lett a vevő, sőt, egészen közelről érkezett: a lap által kiszúrt földhivatali tulajdoni dokumentum szerint 2023. február 28-án a területet a hódmezővásárhelyi Atlantica Kft. szerezte meg, ezzel egy időben pedig az alábbi tartozásokat is törölték a lapról:

  • Végrehajtási jog 860 654 260 forint, azaz nyolcszázhatvanmillió-hatszázötvennégyezer-kétszázhatvan forint és járulékai erejéig a Magyar Államkincstárnak
  • Végrehajtási jog 10 000 000 forint, azaz tízmillió forint és járulékai erejéig Kistelek városának
  • 2 219 457 forint egy webstúdiónak
  • 317 500 forint egy cégnek
  • 4 000 000 forint a webstúdiónak

Az Átlátszó szerint a tulajdonszerző cég Miklós Zoltáné. A hódmezővásárhelyi vállalkozó italforgalmazással és ingatlanbefektetéssel is foglalkozik, többek között a szegedi Kígyó utcában is van üzlete.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!