„Az apa férfi, a tanárhiány nő”

1 év ezelőtt 46bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az Egységes Diákfront élőláncával folytatódtak az oktatási tiltakozások Budapesten csütörtök reggel, miközben országszerte több ezer pedagógus sztrájkol a szakszervezetek elmondása szerint.

Rengeteg diák vett részt, ránézésre jóval több, mint felnőtt, és arra láthatóan most is jó volt az élőlánc, hogy megmozgassak a varos legforgalmasabb pontjait.

Az ujjongás, dudálás, sípolás, kereplés alapján akar valami városi futóverseny is lehetett volna, csak itt közben azt kiabáltak, hogy

nincs tanár, nincs jövő, és hogy fizessétek meg a tanárainkat.

A körút mentén szinte végig ezzel a hangulattal lehetett találkozni. Támogatóan dudáló buszt és kukásautót is lehetett hallani.

Az élőláncot szervező Egységes Diákfront követelései:

  • Megoldást a tanárhiányra!
  • Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot!
  • Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
  • Figyelmet az oktatásra!

Folytatni kell a tiltakozást mert hiába tart két hónapja, hiába forrong az oktatási szféra és az utca, Pintér Sándor egy szót sem szól, és hallgat Orbán Viktor is - mondta az élőlánc elejére meghirdetett sajtótájékoztatón Törley Katalin a Tanítanék mozgalomból. „Mindenki álljon bele a lehető legerősebb formában amit meg tud valósítani” - mondja, szerinte ez a polgári engedetlenség. Elmondása szerint 10 ezren fizettek eddig a sztrájkalapba.

Molnár Áron, a Noár mozgalomból arra szólította fel a pedagógus szakszervezeteket, hogy álljanak a polgári engedetlenség mellé. Nagy Erzsébet a PDSZ-től azt mondta, nyitott kapukat dönget, ők a TASZ-szal közösen segítenek azoknak, akik a polgári engedetlenséget választják.


A következő sztrájkot november 18-ra hirdették meg.

Az oktatási tiltakozás pedig ezúttal sem korlátozódott Budapestre. A PSZ közlése szerint Zalahápon a Csontváry Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény teljes tantestülete polgári engedetlenségbe kezdett. „Részvételünkről önállóan, egyenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk annak tudatában, hogy tettünkkel szabályt szegünk, s annak ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk” - közölték.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!