Az esküdtek „helytelen viselkedése” miatt szakították meg az ausztrál parlamentben történt nemi erőszakkal kapcsolatos tárgyalást

1 év ezelőtt 92bohócdoktor szja 1% felajánlás

Felmentették az esküdtszéket, miután kiderült, hogy az egyikőjük a szexuális erőszakkal kapcsolatos tudományos kutatásokról olvasott, márpedig az esküdtszék tagjai csak a tárgyalóteremben bemutatott bizonyítékok alapján hozhatnak ítéletet.

Az esküdtekszéknek a 27 éves Bruce Lehrmann volt politikai tanácsadó ügyében kellett volna dönteniük. A férfit azzal vádolják, hogy megerőszakolta egy kolléganőjét az ausztrál parlament épületében. Lehrmann tagadja, hogy szexuálisan bántalmazta volna Brittany Higginst 2019-ben a parlament épületében egy kanapén. Lehrman nemcsak az erőszakot tagadja, de azt is, hogy egyáltalán szexeltek.

A nő viszont azt állítja, elaludt egy kanapén és arra ébredt, hogy Lehrmann szexel vele. Az esküdtszéknek lejátszott rendőrségi kihallgatáson azt mondta, sírva kérte Lehrmant hogy hagyja abba.

Az, hogy az esküdtek közül valaki utánaolvasott a témának, a szobájuk rendbetétele során derült ki. A bíró ezután úgy fogalmazott, hogy „lehet, hogy nem történt kár”, de nem tudja vállalni „a kockázatot”. Hozzátette, hogy az esküdteket korábban legalább 17 alkalommal figyelmeztette.

A tárgyalást elhalasztották az új időpontot februárra tűzték ki. (BBC)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!