Dőltek a támogatások a kormánypárti influenszerekhez: az osztó kopasz és a Megafon 3,4 milliárdot kapott

10 hónapja ezelőtt 26



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Filep Dávid, A kopasz oszt nevű kormánypárti Facebook-oldal arca 2022-ben 634,4 millió forint támogatást kapott – írja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. A Kutyapárt budapesti részlege a szerdán közzétett éves beszámolóban bukkant rá a támogatásról szóló adatra.

A beszámoló melléklete szerint az egyszemélyes cég a tevékenysége céljainak megvalósításhoz kapott támogatást teljes egészében fel is használta.

Filepet nemcsak az emeli ki a fideszes politikai influenszerek közül, hogy az egész mezőnyből őt követi egyedül Instagramon Orbán Viktor, de az is, hogy van egy saját mini-Megafonja. és a közösségi médiás megfelelői 2021 óta már több mint 455 millió forintot költöttek hirdetésre – írja az oldalról a Telex.

Az Aktuális Média Nonprofit Kft.-nek egy tagja van, maga Filep, és azt is, hogy valóban ekkora támogatást kapott 2022-ben. A cég árbevétele 0 forint, de míg 2021-ben 47,6 milliós egyéb bevételei voltak, ez tavaly már 662,497 millió forint volt. Anyagjellegű ráfordítás címszóval 623,458 milliót, személyi jellegű ráfordítások néven pedig 34 millió forintot fizetett ki. Az adózás előtti eredménye 293 ezer forinttal haladta meg a tavalyit.

A Kutyapárt fő Facebook-oldala is a kormányoldal influenszereinek támogatásával foglalkozik. Itt azt írták meg, hogy a Megafon a 2022-es üzleti évben 2 milliárd 767 millió forintnyi támogatást fogadott be, és ebben nincs benne a Filepnek nyújtott támogatás összege.

The post Dőltek a támogatások a kormánypárti influenszerekhez: az osztó kopasz és a Megafon 3,4 milliárdot kapott first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!