Egy részeg férfi eresszel, faágakkal dobálta tele az úttestet Marcaliban

1 év ezelőtt 52bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más
bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki részegen mindenféle tárgyat szórt az úttestre Marcaliban, ezzel veszélyeztetve a közlekedők testi épségét.

A vádlott 2022 márciusában az éjszakai órákban ittas állapotban céltalanul bolyongott Marcaliban, amikor a szeszes italtól agresszívvé vált, és randalírozni kezdett: a Petőfi utcában kihúzott egy díszfa mellett álló fa karót a földből, azt több részre törte, majd az egyik, 70 cm hosszú darabot az úttestre dobta.

A vádlott ezután egy bár bejárata előtt álló, pultként használt 200 literes fémhordót, majd - a Petőfi utcában tovább haladva - egy közterületi szemetest dobott az úttestre. A férfi ezt követően Széchenyi utca irányába indult, ahol egy díszfáról tört le több nagyobb ágdarabot, amiket az úttestre helyezett úgy, hogy azok a forgalmi sáv nagy részét elfoglalták, majd még két kukát dobott ki a Petőfi, illetve a Széchenyi utcában az aszfaltra. A férfi végezetül az egyik üzlet homlokzatáról letépett 6 méternyi ereszcsatornát is.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a visszaeső férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádlott ellen nemrég újabb büntetőeljárás indult, mert - ismételten a közlekedők testi épségére törve - 2022 szeptemberében használt sütőolajat öntött ki az egyik marcali élelmiszerbolt előtti útszakaszra. Az ügyészség indítványára az újabb bűnügyben elrendelték a férfi letartóztatását is a bűnismétlés veszélye miatt.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!