Emberek százai gyújtottak gyertyát Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, emléktáblát állítanának Békéscsabán

10 hónapja ezelőtt 32



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Emberek százai gyújtottak gyertyát vasárnap este Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban. Emléktáblát állítana neki Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A békéscsabai iskolánál vasárnap gyülekezett a tömeg, hogy kifejezzék együttérzésüket és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt. A helyiek még este 9 óra után is kígyózó sorokban vártak arra, hogy gyertyát gyújthassanak az iskolában Szilárd fényképe és egykori osztályának érettségitablója előtt – közölte a Békés vármegyei hírportál. A megemlékezésen a hegymászó édesapja, Suhajda Tibor is ott volt.

EMLÉKTÁBLÁT KAP

Mint ma kiderült, a Mount Everesten eltűnt hegymászónak állítana emléktáblát Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. A kezdeményezést közösségi oldalán, egy videóban jelentette be Szarvas Péter.

“Suhajda Szilárd halála az egész országot megrázta, a békéscsabai születésű fiú az iskolaéveit a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban töltötte, ezért kezdeményezni fogom az önkormányzat közgyűlésénél, hogy a belvárosi gimnázium falára emléktáblát helyezzünk majd ki Suhajda Szilárd emlékére” – fogalmazott.

A MOUNT EVERESTEN MARAD A HOLTTESTE

A hegymászó holttestét még nem találták meg, azonban a felszerelése már előkerült. Az ATV úgy tudja, a család kérésére a holttest, ha meg is találják, mindenképp a hegyen marad. Suhajda Szilárd sátrát a 4-es táborban találták meg, körülbelül 7950 méteren. Az itt talált tárgyakat levitték, a holttestet viszont hiába keresték. A hegymászó keresését szombaton fejezte be a mentőcsapat. A döntést az eltelt időre, az időjárási és terepviszonyokra hivatkozva hozták meg, mert szerintük már nem volt esély arra, hogy élve leljenek a hegymászóra.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!