Ez maradt a fociszurkolók pusztítása után a Liszt Ferenc téren

10 hónapja ezelőtt 52



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szerda estre rendezik a Puskás Arénában a Sevilla–AS Roma labdarúgó Európa liga-döntőt, így rengeteg fociszurkoló érkezett Budapestre. Délután már volt egy incidens Zuglóban, külföldi szurkolók verekedtek össze, két embert kórházba vittek.

Soproni Tamás terézvárosi polgármester este 6 után a Facebookon sok kép kíséretében azt írta: „A Liszt Ferenc tér elesett. Az EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították”.

A kerület vezetője szerint a drukkerek tönkretették a virágágyásokat, és elpusztították azt a négyezer tő virágot, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettek el. Emellett törött üvegek, hányás, szemét maradt a szurkolók után, amit már elkezdtek eltakarítani a köztisztaság emberei.

A kommentek között a polgármester megosztott egy videót is arról, ahogy a szurkolók verekednek és üvegeket dobálnak az utcán:

Soproni szerint a szervezők nem egyeztettek a kerülettel a biztosításról vagy a résztvevők tereléséről, és nem jártak el körültekintően. Mint fogalmazott: „a számlát be fogjuk nyújtani Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek”.

(Kiemelt kép: Facebook/Soproni Tamás)

The post Ez maradt a fociszurkolók pusztítása után a Liszt Ferenc téren first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!