Ezt az ételt nem eszi és nem is ajánlja az onkológus

2 órája ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A változatos és tudatos étkezés az egészségünk egyik legfőbb záloga – ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. De mitől lesz tudatos? Részben attól, hogy odafigyelünk az alapanyagok minőségére, és komolyan vesszük az olyan tanácsokat, amiket például egy onkológustól hallunk. Hiszen ő valószínűleg mindenkinél jobban tudja, hogy melyek azok az alapanyagok vagy ételek, amiket érdemes elkerülni.

Az étrend, ami egészségesen tart

Dr. Daniel Landau, onkológus és hematológus szerint a mediterrán étrend jótékony hatással lehet a rák kockázatának csökkentésére. Ez ugye a gyümölcsökre és zöldségekre helyezi a hangsúlyt, miközben korlátozza a vörös hús fogyasztását. (Fontos, hogy a vörös hús sem egészségtelen, ameddig mértékkel van fogyasztva.) Az étrend egyik nagy előnye, hogy gyulladáscsökkentő ételekben gazdag, szemben az olyan cukros, vagy rossz zsírokat tartalmazó diétákkal, amik gyulladást okoznak, ezzel elősegítve a rákos sejtek növekedését. Miért fontos ez? Mert a szakértő szerint a vastagbélrák egyre növekvő előfordulását a gyulladásos étrend és a mozgásszegény életmód kombinációja adja.

Egyetlen étel sem akadályozza meg a rákot, de az egészséges ételek fogyasztása segíthet csökkenteni a daganatok kialakulásának kockázatát. Fogyassz sok zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, hüvelyest, diót és magvakat” – tette hozzá dr. Anaum Maqsood onkológus, kiemelve a mediterrán diéta előnyeit.

Emellett azt is elárulta, mi az az egy étel, amit ő semmi szín alatt nem fogyaszt.

Kerülöm a feldolgozott húsokat, mert nitrózaminokat tartalmaznak. A nitrózaminok erős rákkeltő anyagok, és összefüggésbe hozhatók számos ráktípussal, például a tüdő-, agy-, máj-, vese-, hólyag-, gyomor- és orrüregi rákokkal

 – tette hozzá.

Csak semmi feldolgozott

A tudományos kutatások valóban kimutatják az összefüggést a feldolgozott húsban gazdag étrend és a megnövekedett rákkockázat között. Egy tanulmány szerint ezeknek a fogyasztása 6%-kal növelte a mellrák, és 18%-kal a vastagbélrák kialakulásának esélyét, de más daganatos betegségek rizikóját is emelte.

Gyakran mondom, hogy ha zacskóban jön, valószínűleg nem egészséges” – fejtette ki dr. Landau is a véleményét a témában. Példának a burgonyachipseket, és más rágcsálnivalókat hozott fel, melyek tele vannak sóval és tartósítószerekkel, pont azért, hogy a szavatosságukat minél tovább megőrizzék. Ezekről pedig tudjuk, hogy nem egészségesek. Sőt, ennél még rosszabbak az ultrafeldolgozott élelmiszerek, dr. Maqsood pedig az alkoholfogyasztás minimalizálását is javasolja azoknak, akik szeretnének tudatosan élni.

És itt megint kiemelték a mediterrán diéta előnyeit, ami sok más étrenddel szemben nem korlátozza le túlzottan az embert, és amellett, hogy egészséges, még az étkezés élvezetéből sem von le. Igazi telitalálat.

via

The post Ezt az ételt nem eszi és nem is ajánlja az onkológus first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!