Gulyás Gyurcsány és Magyar kiosztásával reagált Orbán Balázs nyilatkozatára

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Orbán Balázs tegnap félreérthetően fogalmazott. Márpedig ilyenkor a politikában mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat. Orbán Balázs néhány órával később egyértelművé tette, hogy szavai nem voltak pontosak, de álláspontja félreérthetetlen

– írja Facebook oldalán Gulyás Gergely. Orbán Balázs a Mandineren arról beszélt, hogy Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról ír, hogy „1956 hősei a magyar nemzeti panteon legdicsőbbjei közé tartoznak”, majd kiosztja Gyurcsány Ferencet és Magyar Pétert.

„Most azok rágalmazzák Orbán Balázst kitartóan és engesztelhetetlenül, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai. Magyar Péter, aki a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt. Aki nem telik el nap, hogy tényszerűen ne állítson valamilyen valótlanságot. És – érezve a hazugság frontján őt ért komoly ellenzéki kihívást – Gyurcsány Ferenc, aki a tiltott önkényuralmi jelképek közül a vöröscsillagot akarta legalizálni. Aki kiteszi Nagy Imre képét a Facebook oldalára, úgy hogy felesége soha meg nem tagadott nagyapja Nagy Imre gyilkosainak egyike. Ő – Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal – volt az, aki az Országgyűlés elnökeként a parlamentben tapsvihar közepette jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. Micsoda visszataszító álszentség.”

Ebből elég! – jelenti ki Gulyás, aki szerint Orbán Balázs a magyar közéletben az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett. „Ezen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat”.

Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjúban hibának nevezte politikai igazgatójának kijelentését:

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Ha megint harcolni kell a hazáért, Orbán Balázs ott lesz velünk a Corvin közben
A miniszterelnök szerint politikai igazgatója hibát követett el.

The post Gulyás Gyurcsány és Magyar kiosztásával reagált Orbán Balázs nyilatkozatára first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!