Gyulai Viki elárulta, kisfia miért alapítványi iskolában kezdte az első osztályt

3 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Leginkább azért voltam izgatott az első napon, mert mint megtapasztaltam, nemigen lehet az iskola környékén parkolni – kezdi nevetve Gyulai Viki. De persze nem emiatt marad emlékezetes számára 2024 szep­tember másodika. – Lefotóztam Samut otthon, az iskolában, majd végignéztem, ahogyan elfoglalja a helyét az osztályban. Megható volt…” Az énekesnő és férje egy alapítványi iskolát választottak. Van tandíj is, ami nem kevés. „Úgy álltunk hozzá, hogy ez befektetés Samu jövőjébe. Mindenkinek megvan a véleménye a hazai oktatásról, nekünk is, mi úgy gondoltuk, hogy a fiunknak ott a legjobb, ahol elsősorban a képességére, a tehetségére fókuszálnak, azt fejlesztik, illetve az életre nevelik a pedagógusok. Az is szempont volt, hogy mostantól angolul is fog tanulni bizonyos tantárgyakat. Mi eddig nem tanítottuk sem angolra, se írásra, se olvasásra, minek is? Hiszen gyerek, hadd játsszon. Sőt hónapokkal ezelőtt volt az iskolában egy szülői értekezlet, ahol kifejezetten kérték, hogy hagyjuk rájuk ezeket a feladatokat, mert az az ő dolguk, saját módszerrel dolgoznak, és nem kell a gyereket sem összezavarni” – sorolja a kétgyermekes anyuka, aki hozzáteszi, hetente egyszer azért Samu eljárt egy iskolai felkészítőre, ahol játékos feladatokat, rejtvényeket, szövegértést gyakoroltak. Ez jól jött, hiszen az alapítványi iskolában erről szólt a felvételi.

Döntsd el Te, hogy ki legyen az év csillaga! Szavazz és nyerj! Kattints!

Samu iskolája abban is eltér sok más sulitól, hogy itt nemcsak tankönyveket, de füzeteket és minden egyéb oktatási eszközt is biztosítanak. „Tolltartót kellett venni egyedül, no meg egy iskolatáskát – meséli jókedvűen Viki. – Samuval együtt választottuk ki a ceruzákat és a többi írószert. Azt mondták, hogy házi feladatot nem hoznak haza, mert délutánonként csoportosan dolgoznak majd, és nem lesz sem osztályozás, de még csak piros és fekete pont sem az első osztályban. Negyedévente értesítenek majd bennünket a gyerekünk fejlődéséről.” Viki azt mondja, fiát most még minden érdekli, majd elválik, hogy a humán vagy a reál­tárgyak lesznek a kedvencei. Annyi biztos, hogy a testnevelésórát szeretni fogja. „Az édesapja családjában több élsportoló van, a mozgás szeretetét és a tehetségét onnan örökölte.”

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kíváncsi az interjú folytatására? Vagy akár pont az iskolakezdés miatti fennforgás után kikapcsolódna? Különszámunkban, a számos sztárinterjún túl, novellát és rejtvényeket is talál.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

The post Gyulai Viki elárulta, kisfia miért alapítványi iskolában kezdte az első osztályt first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!