Hétvégi olvasnivalók az év legfontosabb választásától Ukrajna háború utáni sorsáig

1 év ezelőtt 69bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kedves olvasók, jön a hosszú hétvége, de aggodalomra semmi ok. Ezen a héten is volt sok-sok nagyobb anyagunk, amit hírlevelünk szombati gyűjtésébe szoktunk rakni, és ami több napra elég muníció.

Nem, egyelőre nem mennek haza

A forradalmi hétvégét a Magyar Jeti dolgozta fel hétfőn. De az utca ezen a héten is a diákoké és tanároké volt, akik egymás után szervezték a kisebb-nagyobb megmozdulásokat. Az 1200 lakosú Zalahalápon is élőlánccal tiltakoztak az oktatás helyzete miatt, a budaörsi fáklyás felvonulásról pedig szép galériát közöltünk. De a nagy nap csütörtök volt: a körúti élőláncot remek képekkel és videóval lehet visszaidézni. A résztvevőket Pankotai Lili ügyéről és a tüntetés célkitűzéseinek kiszélesítéséről kérdeztük.

Közben a kormány mintha taktikát váltana: a tanárok kirúgása helyett az intézmények fenyegetésére mehetnek rá ezután a tankerületek.

Milyen jólét? Milyen állam?

Egy másfajta élőláncnak is szezonja van: A Város Mindenkié sorra próbálja megakadályozni szerencsétlen sorsú emberek kilakoltatását. Bankó Gábor képriportjaiból mostanra erős sorozat lett.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!