Hotellé alakíthatják át az Európai Parlament egyik épületét

1 év ezelőtt 62bohócdoktor szja 1% felajánlás

Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan hotelt csinálnak Starsbourgban az Európai Parlament egyik épületéből, hogy legyen hol elszállásolni a képviselőket – írja az Index a Politico hírei alapján.

Az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola szerint egy ilyen lépéssel a szállodiparra nehezedő terheket is enyhíteni lehetne némiképp, tekintve, hogy az EP-képviselők, újságírók, lobbisták, aktivisták minden hónapban elárasztják a franciaországi várost néhány napra. Ilyenkor Strasbourg szállodái rendre megtelnek, aki nem ébren időben, nehezen talál tetőt a feje fölé. Így azzal, ha szállodát hoznának létre a Salvador de Madariagáról elnevezett épületben, praktikusan jól járna mindenki.

A Salvador de Madariagát a tervek szerint eladnák egy magánvállalkozónak, aki szállodát alakítana ki belőle a képviselők számára, cserébe pedig a parlament megvásárolná az új Osmose épületet és átköltözne oda, hogy több irodája és tárgyalóterme legyen. Az elképzelés ugyanakkor nem nyerte el mindenki tetszését, a lap írja, hogy a Zöldek német EP-képviselője, Daniel Freund úgy fogalmazott, hogy az Európai Parlamentnek spórolnia kellene a pénzzel és az energiával, nem pedig extra pénzeket költeni épületekre.

The post Hotellé alakíthatják át az Európai Parlament egyik épületét first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!