„Kabátgombokért” szerződtetett a Fradi egy balhés brazil belső védőt

1 hónap ezelőtt 15bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be, hogy megvásárolta Raul Gustavo játékjogát a Corinthianstól, és hároméves szerződést kötött a brazil védővel.

Korábban Bruno Andrade brazil újságíró azt szellőztette meg, hogy a Fradi 200 ezer dollárt (mintegy 75 millió forintot) fizet a brazil klubnak, továbbá a játékos esetleges jövőbeni értékesítéséből a vételár 20 százaléka is a Corinthianst illeti meg.

A vételár annak fényében különösen szerénynek, már-már „kabátgombnak” tűnő, hogy a Transfermarkt 2,5 millió euróra becsüli Gustavo értékét. A hatalmas áresés oka az lehet, hogy 1, a brazliokat mindig felülértékeli az oldal, 2, és tán ez a fontosabb ok, a védő közel két hónapja az Argentinos Juniors elleni 1–0-ra elveszített Copa Sudamericana-összecsapáson meglökte a partjelzőt, ami miatt eltiltották, így csapata előző 11 mérkőzésén egy perc játékidőt sem kapott, több mint 50 napja nem játszott.

A 25 éves labdarúgó 2020 óta egyébként sem játszott sokat a Corinthiansban, rendre kölcsönadták, így összesen 47 pályára lépést rögzít a statisztika utolsó klubja színeiben, és ezeken hat gólt és három gólpasszt jegyzett. Eddigi felnőtt karrierjére sem lehet azt mondani, hogy túlterhelt lenne pályára lépések és játékpercek tekintetében, hiszen 2019 óta rögzített nyilvántartása alapján mindössze 71 meccsen lépett pályára és alig 6 ezer percet játszott.

Az új igazolás mellett Hajnal Tamás sportigazgató azza érvelt, hogy.

Mindenképpen a középső védő posztján szerettünk volna erősíteni ballábas futballistával, hogy minél több variációs lehetőségünk legyen a játék felépítését illetően. Úgy látjuk, hogy Raul az erejével, a gyorsaságával és a képességeivel nagyban tudja majd támogatni a játékunkat. Huszonöt éves, remek korban van. Bízunk benne, hogy minél hamarabb beilleszkedik a csapatunkba. Raul holnap utazik az együttes után az ausztriai edzőtáborba.

The post „Kabátgombokért” szerződtetett a Fradi egy balhés brazil belső védőt first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!