Kemény büntetésre számíthatnak az indiai vonatszerencsétlenség felelősei a miniszterelnök szerint

9 hónapja ezelőtt 26



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szigorú büntetést fognak kapni a pénteki indiai vonatbaleset felelősei, mondta Narendra Modi miniszterelnök. Legalább 288 ember meghalt és több mint 800-an megsérültek, miután helyi idő szerint 7 órakor Odisa államban két személyvonat és egy tehervonat ütközött. A mentési munkálatok befejeződtek, és a tisztviselők szerint minden beszorult és sérült utast kimentettek.

Modi meglátogatta a helyszínt, és fájdalmasnak nevezte az incidenst. Találkozott sérültekkel is egy kórházban, és megígérte, hogy kormánya mindent megtesz a gyógyításuk érdekében.

Még mindig nem világos, hogy mi okozta India legsúlyosabb vonatszerencsétlenségét. A két személyvonat fedélzetén feltehetően mintegy kétezer utas tartózkodott.

Teljes körű vizsgálatot indítottunk, de az előzetes jelentés szerint a baleset jelzési hiba miatt következett be, mondta KS Anand, a Délkeleti Vasút sajtófőnöke. Az események pontos sorrendjéről eddig ellentmondásos beszámolók születtek.

A tisztviselők szerint a Kolkata és Chennai között közlekedő Coromandel Expressz több kocsija 19 óra körül kisiklott, miután egy álló tehervonatnak ütközött. Egyelőre nem világos, hogyan került a személyvonat ugyanarra a vágányra, mint a tehervonat. A Coromandel Expressz több kocsija ezután a szemközti vágányon kötött ki. Ezután egy másik, ellenkező irányból közlekedő vonat - a Yesvantpurból Howrahba tartó Howrah Superfast Express - összeütközött a kisiklott kocsikkal.

A túlélők apokaliptikus jelenetekről számoltak be, a zsúfolt szerelvényeken hegyekben egymásra omló utasokról és levágott végtagokról. A közeli falvak lakói hősiesen segítettek a mentésben, mondták a szemtanúk. A vasúti minisztérium a mentés befejezte után közölte, hogy megkezdődött a baleset helyszínének helyreállítása. Az indiai vasúti hálózat óriási, de az infrastruktúra az egymást követő kormányok ígéretei ellenére elavult, és gyakoriak a balesetek. (BBC)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!