Közel kétmilliárd forintot különítettek el jutalmakra az NMHH jövő évi költségvetési javaslata szerint

1 év ezelőtt 63bohócdoktor szja 1% felajánlás

Átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthatnak a médiahatóságnál jól dolgozók a parlamenti szakbizottság javaslata alapján – írja a 24.hu.

A lap szerint a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetési javaslata alapján, amelyet az Országgyűlés szakbizottsága nyújtott be a parlamentnek, három havi jutalmat terveznek adni az ott dolgozóknak, erre pedig közel kétmilliárd forintot különítettek el.

Jövőre 750 munkatárssal számolnak, és már 13 milliárd 220 millió forintot terveznek személyi juttatásként kifizetni, ebből 9 milliárd 413 millió forintot tesznek ki a bérek, ami azt jelenti, hogy az NMHH-nál a bruttó átlagfizetés meghaladja majd az 1 millió forintot, így ha valaki jól dolgozik, az jövőre átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthat.

A 24.hu megkérdezte az NMHH-t, hogy nem érzik-e túlzásnak az ekkora jutalmakat egy ilyen gazdasági helyzetben, amire a hatóság azt válaszolta, hogy „a jutalmazás célja”, hogy csökkentse „a hatóságnál rendelkezésre álló bérezési lehetőségek közötti jelentős különbséget”. Ehhez hozzátették még, hogy „az NMHH működésének (köztük a jutalmaknak is) a költségeit nem a központi költségvetésből, hanem a felügyelt piacokról származó bevételekből fedezi”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!