Majka: Engem nem érdekel, hogy hívják a miniszterelnököt vagy milyen pártot képvisel, ha valami nem tetszik, akkor én azt szóvá teszem

2 órája ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Majoros Péter, azaz Majka péntek estek másfélórás interjút adott a Partizánnak, melyben egyebek mellett arról is hosszan beszélt, mi vezetett oda, hogy 16 év után visszatért anyacsatornájához, az RTL-hez. Mint mondta, a váltása mögött több ok is rejtőzik, az egyik legfontosabb pedig az, hogy a TV2-nél egyes műsorok készítésének terén nem értek össze az elképzelései a csatornáéval. Hangsúlyozta, hogy tartalmi problémák nem merültek fel, ahogyan politikaiak sem.

Olyasfajta politikai problémák nem voltak a TV2-nél az én 16 évem alatt – amiből persze nyilván, nem tudom pontosan mennyi az az éra, amit már lehet mondjuk fideszes tévéként emlegetni, ha erre hivatkozunk az elmúlt időszakban. Én nem így hivatkozom rá, de nyilvánvalóan azt nem lehet elvonni tőle, hogy gyakorlatilag azért látjuk azt, hogy melyik irányba húz, látjuk azt, hogy mik ott a hírek, és gyakorlatilag mi ennek a részesei voltunk valamilyen szinten. Nagyon sokszor kaptuk meg ezt, hogy mi ennek az arcai vagyunk, még ha ebben nem is veszünk részt,  attól függetlenül mi a jelenlétünkkel legitimáljuk ezt a dolgot

– mondta a rapper, akivel együtt Pápai Joci is átigazolt az RTL-hez.

Nekem soha nem volt semmilyen politikai problémám a TV2-vel. Soha. Ezt már mondtam egyébként egy párszor. De sose kellett arról beszélnem, hogy hova tartozom, hogy mit mondjak, miért kell mondanom. Ezzel nekem sose volt semmilyen problémám.

A téma kapcsán Majka elmondta, hogy irritálja és méltatlannak tartja, amikor a Fidesz megmondóembereként hivatkoznak rá.

Azért méltánytalan, mert tudom, hogy semmi olyan dolog nem történt az én életemben, ami miatt azt mondhatnák, hogy én a Fidesznek lennék az embere.

Hogy pontosan mi történt a TV2-nél, részleteiben nem szerette volna elárulni a műsorban, azt viszont megosztotta, hogy volt 1-2 kollégája, akikkel nem egyezett meg a véleménye a műsorkészítés folyamatáról és arról, hogyan néz ki egy televíziós felvétel: sem anyagiak, sem timeing terén. Elmondása szerint ez volt az, amit a sokadik alkalommal megelégeltek Pápaival, így eldöntötték, hogy váltani szeretnének.

Azt gondolom, hogy egy szórakoztató televízióműsornál nem lehet 11 óránál többet egy nap alatt leforgatni. Mert ha valakitől egy olyan pozícióban, mint akár én is vagyok, azt várják, hogy egy ilyen műsorban összeszedett, vicces, humoros, koncentrálni tudó, fókuszált ember legyen, akkor ez 10 óra után nem működik. Akkor pedig reszeljük a fost, és gyártjuk sok pénzért túlórában azt a műsort, aminek egyébként nem lesz jó a tartalma, mert nem lesz jó az ember, akire próbáljak ezt az egészet ráerőltetni

– magyarázta, hozzátéve: bánja, hogy Magyarországon nincs olyan szakszervezet, ahová ilyen problémával fordulni lehetne. Gulyás Márton érdeklődésére ekkor a rapper-műsorvezető elmondta, ha létezne tévés szakszervezet, amit olyan ember alapítana és operálna, aki ért hozzá, belépne, cserébe például a bére öt százalékát is befizetve.

A beszélgetés során Majka arra is kitért, hogy Herman Pierre RTL-től való távozása is fontos szerepet játszott abban, hogy végül visszament a csatornához. Hangsúlyozta, hogy nagyon jó szakembernek tartja az RTL egykori drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatóját, ám a közös munkát annak idején nem élvezte vele.

Egyszerűen azt gondolom, hogy ha valaki egy olyan pozícióba kerül, ahol megmondóember és vezető beosztásban van, akkor előbb utóbb szerintem valahogy önhibájából kívül is belekeveredik olyan szituációba, ahol valakinek fájdalmat vagy csalódást fog okozni azért, hogy a kisebbik rossz történjen meg. Ez nem feltétlenül jó mindenkinek, azt tudjuk

– fogalmazott.

Az, hogy aki épp annak az elszenvedője, az hogy éli meg vagy milyen emlékei vannak, egy másik dolog. Én az elszenvedője voltam, olyan emlékeim voltak ezzel kapcsolatban –  és ez igaz a TV2-es távozásomra is –, amiket nem szerettem volna még egyszer megélni, és azt mondtam, hogy inkább akkor ebből nem kérek. Aztán amikor a Pierre elment az RTL-től reggel kilenckor, akkor délután négykor csörgött a telefonom és azt kérdezték, hogy lenne-e kedvem mégiscsak.

Hozzátette: az RTL-lel való korábbi tárgyalásai alkalmával sem titkolta, hogy úgy véli, Hermannal nem biztos, hogy jól kijönnének a közös munka során. Mint mondta, egyébként nincs rossz viszonyban a tévés szakemberrel, de nem kíván vele együtt dolgozni, mert „nem viseli jól, ha valaki nem tartja meg a felé tett ígéretét”.

Emellett úgy véli, a távozása óta eltelt közel két évtizedben ő, és például a csatorna vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter is sokat változott, ezen változások pedig hozzájárultak a visszatéréséhez.

Miután 23 éve szerepel a képernyőkön, saját bevallása szerint ezen időszakban sok olyan dolog történt a televíziós közegben, ami miatt egyre jobban elkezdett kiábrándulni.

Szerintem a legveszélyesebb ebben az egészben az, hogyha értesz hozzá, beleragadsz ebbe a közbe és rájössz, hogy valójában mi a faszt csinálnék ezen kívül, ha ez nem lenne?

Az interjú során Majka azt is elárulta, hogy az X-Faktor stábja az ő igényeihez igazodva átállt a rövidebb gyártási napokra a korábbi 15-16 órás forgatásokról, ami büszkeséggel tölti el.

Ami az X-Faktort illeti, az idei évadban mentorként látható rapper arról is beszélt, hogy a csatornaváltásához az is hozzájárult, hogy szeretett volna kilépni abból a kényelmes közegből, amiben már rutinosan mozgott, hogy olyasmit csinálhasson, amit korábban még nem. Hozzátette, hogy amikor leült az RTL senior kreatív producerével, Verebély Marcell-lel, utóbbi olyan elvárásokat támasztott felé, melyeket kihívásként fogott fel.

A téma apropóján hozzátette, kénytelen magának is bevallani, hogy nagyon kényelmes élete van, ami a kreativitására is negatív hatással tud lenni – ezért egyszer szeretne például egy ismerőse közbenjárásával néhány hónapig fizikai munkásként is dolgozni a tengerentúlon olyan emberekkel, akik nem ismerik, hogy a komfortzónájából kiszakadva plusz energiát és kreativitást nyerhessen.

A beszélgetés második felében Majka augusztusi, Indexnek adott interjúja is előkerült, melyben a rapper azt fejtegette, hogy Magyarországon a középréteg már nem tud úgy eljárni szórakozni, mint régen, sőt, a középréteg eltűnőben van, helyette a mélyszegény és a milliárdos réteg növekedik. Az akkor elhangzottakkal kapcsolatban most hangsúlyozta, hogy akkor is megosztotta volna a gondolatait, ha a nyilatkozattételekor éppen a TV2-nél dolgozott volna.

Gulyás Márton ekkor szóba hozta a koronavírus-pandémiát, mely időszakban szintén komoly problémákkal küzdött az ország.

Eszem ágában nincs megvédeni az Orbánék politikáját. (…) De akkor egy olyan helyzettel találkozott az egész világ, ami nem volt a spanyol nátha óta

– mondta a rapper, aki szerint nem a Covid-időszakban történtek miatt kell megfedni a kormányt, hanem például azon dolgok miatt, amelyekről az Indexnek adott interjújában beszélt.

A 2026-os választásokat illetően elmondta: szerinte a Magyar Péter-jelenség olyan rövid idő alatt épült fel, hogy ez alapján „bármikor történhet egy újabb Magyar Péter”, így most még nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy kik lesznek majd a miniszterelnök-jelöltek.

Engem nem az érdekel, hogy hogy hívják a miniszterelnököt vagy milyen pártot képvisel, engem az érdekel, hogy ha valami nekem nem tetszik, akkor én azt szóvá teszem és a számra veszem. De ez mindig így volt.

Később szóba került Orbán Viktor TikTok-videója is, melyben a miniszterelnök azt mondta, Majka jobb Azahriah-nál – a Halott Pénznél viszont nem.

Én annak is örülök, hogy Orbán Viktor tudta, ki vagyok, a Márki-Zay nem tudta annak idején. Már annak is örülök, hogy ő azt mondta, hogy Majka, és ráadásul Azahriah-val szemben, hát gyerekek…

Ami az énekessel való konfliktusukat illeti, Majka leszögezte, hogy nagyon rosszul estek neki Azahriah nyáron tett, róla szóló állításai. Nézeteltérésüket végül nem rendezték, és nincs is igénye arra, hogy megtegyék, mondván: bizton állíthatja, hogy az elmúlt 22 évében elérte, hogy az életében csak arra van szüksége, akire ő akarja, hogy szükség legyen, mert nem függ senki mástól.

Erre nagyon büszke vagyok, mert ezt csak magamnak köszönhetem.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Kapcsolódó

The post Majka: Engem nem érdekel, hogy hívják a miniszterelnököt vagy milyen pártot képvisel, ha valami nem tetszik, akkor én azt szóvá teszem first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!