Még több halott a szöuli halloween-partin 

1 év ezelőtt 62bohócdoktor szja 1% felajánlás

Legkevesebb száznegyvenkilenc ember meghalt, másik százötven pedig megsérült szombaton a dél-koreai főváros, Szöul központjában a halloween-ünnepségek idején az egyik szűk utcában kitört tolongásban, közölte a mentőszolgálat alapján az MTI. A halottak száma még nőhet; az illetékesek szerint több sérültnek súlyos az állapota, sürgősségi osztályokon kezelik őket. A kórházba szállítottak között külföldi állampolgárok is voltak.

A dél-koreai vezetők szerint a szerencsétlenséget az okozta, hogy a halloween-ünnepségre összegyűlt óriási, többségében fiatalokból álló, tömegben az emberek agyontaposták egymást. 140 mentőkocsit vezényeltek a helyszínre, több mint 1700 orvos, egészségügyi dolgozó és mentős vesz részt a sérültek ellátásában. Szemtanúk szerint a lökdösődés előtt is kaotikus jelenetek voltak, egy túlélő azt mondta, sokan elestek, mások mint dominók zuhantak utánuk. Helyi médiajelentések szerint akkor kezdődött a tülekedés, amikor elterjedt a tömegben, hogy egy közelebbről meg nem nevezett híresség látogatott a partinegyedbe.

Csoj Szöng Pom tűzoltóparancsnok azt mondta, a holttesteket kórházakba és egy tornaterembe vitték, ahol a hozzátartozók azonosíthatják az áldozatokat. Közölte, halottak és a sebesültek többsége a húszas éveiben jár.  A hatóságok közölték, hogy vizsgálatot indítanak az incidens pontos okának megállapítására.

Jun Szok Jol elnök felszólította az illetékeseket, hogy biztosítsák a sérültek gyors ellátását, ellenőrizzék az ünnepségek színhelyeit. Utasította az egészségügyi minisztériumot, hogy gyorsan vonultasson fel katasztrófavédelmi orvosi csapatokat, biztosítson ágyakat a közeli kórházakban a sérültek ellátására.

Három éve ez volt az első haloweeni rendezvény Szöulban, miután megszüntették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. Helyi médiajelentések szerint mintegy százezer ember sétált az utcákon az ünnepségek idején. hónapokban könnyített a pandémia miatt elrendelt korlátozásokon.

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét, szolidaritásáról biztosította a koreai népét. Részvétét fejezte ki a szerencsétlenség miatt szombaton Emmanuel Macron francia elnök és Élisabeth Borne miniszterelnök is, valamint Olaf Scholz német kancellár, Justin Trudeau kanadai kormányfő és Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

The post Még több halott a szöuli halloween-partin  first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!