Meghalt Forgács Imre

4 hónapja ezelőtt 28bohócdoktor szja 1% felajánlás

Életének 74. évében meghalt Forgács Imre közigazgatási szakember, a Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti minisztere – közölte a Telexszel a családja.

Forgács Imre 1949. április 9-én született Budapesten. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi és Bölcsészettudományi Karán folytatta, 1983-1984 között IREX ösztöndíjjal a bostoni Harvard Egyetemen tanult. Pályája során oktatott az ELTE jogi karán, az International Business Schoolban és a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán is.

1996-tól a Horn-kormány apparátusában részt vett Magyarország európai uniós csatlakozásának előkészítésében. 2004-től a Fővárosi Közigazgatási Hivatal, majd a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalt vezetője volt. 2009-től az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára, majd a Bajnai-kormány minisztere lett.

2010 óta számos monográfiája jelent meg az EU működéséről.

A Bajnai-kormány tagjai nevében tisztelettel és barátsággal adózom Forgács Imre emlékének. Bátor, igaz ember, európai és hazafi, valamint elsőrendű közigazgatási szakember volt.

– búcsúzott Facebook oldalán Bajnai Gordon.

The post Meghalt Forgács Imre first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!