Megvan a szegedi kézisek első BL-győzelme

1 év ezelőtt 62bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Pick Szeged szerdán házigazdaként 30-23-ra legyőzte a norvég Elverum HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

Némi meglepetésre Szita Zoltán a kezdőcsapatban kapott helyet, ráadásul nem balátlövőként, hanem balszélsőként, és védekezésben is fontos szerep hárult rá. Csapata motiváltan, gyors és pontos játékkal kezdett, a 14. percben már 9-5-re vezetett. A hazai szurkolótábor tagjai az első tíz percben az elmúlt hetek gyenge eredményei miatt nem szurkoltak, így jelezték elégedetlenségüket. Utána viszont ismét lelkesen és hangosan biztatták kedvenceiket.

A norvég bajnokcsapat még a meccs harmada előtt időt kért (12-7) és kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott, de nem tudott zárkózni, a szegediek sokkal összeszedettebb, hatékonyabb játékkal rukkoltak elő. Félidőben 16-10-re ment a magyar bajnok, de térfélcsere után sem változott a meccs összképe, így aztán a Szeged rendkívül magabiztosan győzött.

Nagyon fontos siker volt ez, mivel a magyar bajnoki címvédő első négy meccsén kikapott a BL-ben, ez volt az első sikere.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, B csoport

Pick Szeged-Elverum HB (norvég) 30-23 (16-10)
lövések/gólok: 45/30, illetve 50/23
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/3
kiállítások: 8, illetve 6 perc

The post Megvan a szegedi kézisek első BL-győzelme first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!