Mészáros Lőrinc 18 milliárdos osztalékot vehetett ki az építőipari cégeiből tavaly

10 hónapja ezelőtt 29



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tizennyolc milliárd forintnyi osztalékot vehetett ki építőipari vállalkozásaiból Mészáros Lőrinc tavaly, derül ki a cég beszámolójából. A leggazdagabb magyar első és sokáig legfőbb cége, a Mészáros és Mészáros Zrt. idén megtriplázta az éves árbevételét: 21,9 milliárd forintról 74,3 milliárdra, amiből 17,3 milliárd tiszta profit maradt.

A Mészáros Építőipari Holding másik zászlóshajója, a vasútépítésben jeleskedő R-Kord Kft. két éve 36 milliárd, tavaly 60 milliárd forintos bevételt realizált az Mfor szerint, a nyereségből származó osztalékot pedig a tulajdonosoknak, az ivóvíz-tenderek miatt elhíresült Opus Global Nyrt.-nek és Mészáros Lőrincnek utalta át. A vállalkozónak az előbbiben is van részesedése. A lap által átnézett cégbírósági papírok szerint az Opus 51, Mészáros Lőrinc pedig 49 százalékban tulajdonos a Mészáros Építőipari Holdingban. Eszerint a felcsúti milliárdos csak ebből a két cégből 8,79 milliárd forinttal lett gazdagabb tavaly.

Kedden írtuk meg, hogy a vállalkozó vejének egyre nyereségesebb építőipari cége hirtelen veszteséges lett, szerdán pedig kiderült, hogy Mészáros Lőrinc szállodalánca Mészáros Lőrinc bankjától vett fel hitelt.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!