„Minden slukk méreg” – ilyen és ehhez hasonló feliratok kerülnek minden szál cigire Kanadában

10 hónapja ezelőtt 25



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A világon elsőként Kanadában nem csak a dobozra, hanem minden szál cigire is figyelmezetető felirat kerül – számolt be a CNN. A szerdán bejelentett intézkedés szerint francia és angol nyelven is felhívják majd a figyelmet a dohányzás ártalmaira.

Az egyes cigarettákon elhelyezett címkék gyakorlatilag lehetetlenné teszik a dohányosok számára, hogy elkerüljék a figyelmeztetéseket, mondták a kanadai egészségügyi tisztviselők.

Ez világviszonylatban is precedensértékű intézkedés, hiszen az üzenet minden egyes slukkal közelebb jut a dohányoshoz – vélte Rob Cunningham, a Kanadai Rákellenes Társaság vezető politikai elemzője.

A szabályozás része az ország azon céljának, hogy 2035-re 5% alá csökkentse a dohányzók létszámát.

Az egészségügyi tisztviselők szerint a rendeletet más, a dohányosok számának csökkentését célzó intézkedések kísérik majd, többek között a dohánytermékek csomagolásán szereplő egészségügyi üzenetek megerősítése.

„A dohányzás továbbra is Kanada egyik legjelentősebb közegészségügyi problémája, és az ország vezető megelőzhető betegség- és korai halálozási oka” – mondta Jean-Yves Duclos egészségügyi miniszter nyilatkozatában. „Kormányunk minden rendelkezésünkre álló, bizonyítékokon alapuló eszközt felhasznál a kanadaiak, különösen a fiatalok egészségének védelme érdekében.”

Az új szabályok augusztus 1-jén lépnek hatályba, de a végrehajtás szakaszosan történik: A dohánytermékek csomagolását árusító kiskereskedőknek 2024. április végéig kell feltüntetniük az új figyelmeztetéseket; a king size méretű cigarettákon először 2024. július végéig kell feltüntetni az egyedi figyelmeztetéseket; ezt követően a normál méretű cigarettákon és más termékeken 2025. április végéig – áll a sajtóközleményben.

The post „Minden slukk méreg” – ilyen és ehhez hasonló feliratok kerülnek minden szál cigire Kanadában first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!