Nagyot mentek a szegediek, de a győzelemhez nem volt elég: kikapott a Pakstól a Szedeák

1 év ezelőtt 32



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Huszonöt percig jól álltunk, utána viszont nem tudtunk visszajönni a Paks otthonában: a Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 25. fordulójában 86–72 – re kikapott a Naturtex-SZTE-Szedeák az Atomerőmű SE csapatától szombaton.

TÍZ PERC JÁTÉK UTÁN NÉGYPONTOS HÁTRÁNYBAN VOLTUNK

A szegedi klub beszámolója szerint magas ritmusban kezdődött a meccs, egy gyors kosárváltás után Polányi saroktriplájával vezettünk először (4–5). A centerek kezdtek jól, Atkinson és Roberson felváltva szerzett pontokat, és a negyed feléig egypontos különbséggel vezetett hol egyik, hol másik csapat. Pajor triplája jelentette azt, hogy a meccsen először volt egylabdánál több a felek között, majd Eilingsfeld is szerzett egy távolit, így szűk 5 perc játék után, 16–9-nél kértünk időt. A folytatásban jobban működött a védekezésünk, de nagyon kellett Person hármasa, hiszen így visszajöttünk öt pontra a negyed utolsó percében, 25–20. Atkinson közelijére ismét Person válaszolt kintről, így négypontos hátrányban voltunk tíz perc játék után, 27–23.

HAZAI KOSÁRRAL KEZDTÜK A MÁSODIK FÉLIDŐT

A második félidő hazai kosárral kezdődött, de Nicholson is megszerezte első pontjait. Pillanatok alatt meglépett a Paks, amely Eilingsfeld triplájával 10 ponttal vezetett, három perc sem telt el a negyedből, amikor 53–43 volt az állás, így időt kértünk. 12 pont is volt a hátrányunk, innen viszont az ekkor aktív Nicholson vezérletével ötre tudtunk zárkózni (59–54). Csakhogy Edwin kettő plusz egyes akciója után egy triplát is beszórt, mikor bő egy perc maradt az órán a negyedből, 65–54. Roberson ziccere egy 9–0-ás paksi futást zárt le, 68–56 – innen jöhetett az utolsó tíz perc.

A PAKS KIHASZNÁLTA VÉDEKEZÉSBELI HIBÁINKAT

6–0-al kezdődött az utolsó negyed, mindez pedig azt jelentette, hogy 74–56-ra vezetett az ASE, így ismét időt kértünk. Közel négy perc telt el, mikor megszereztük első pontjainkat, Person törte meg a jeget, 74–58. Innen már nem tudtuk szorossá tenni a végjátékot, végül 14 ponttal, 86–72-re nyert a Paks, amely kihasználta védekezésbeli hibáinkat, és a szegedi meccs után ezúttal is nyerni tudott.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, április 1-jén az Oroszlányt fogadja a Szedeák az újszegedi sportcsarnokban: a tét a szegediek számára az lesz, hogy megelőzik-e a Budapesti Honvédot, és így a 12., vagy a 13. helyen végeznek az alapszakaszban.

ÖSSZEGZÉS

Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE-Szedeák 86–72 (27–23, 15–16, 26–17, 18–16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 25. forduló. Paks, 900 néző. Vezette: Papp, Földházi, Pozsonyi.
Atomerőmű SE: Buckingham 7, Frank 2, EDWIN 27/6, EILINGSFELD 18/6, ATKINSON 14. Csere: Grubor 9/3, Taiwo, Kovács Á. 6, Pajor 3/3, Gulyás, Csizmadia, Karosi. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 3, Polányi 3/3, Nicholson 13/3, BOGNÁR 11/3, ROBERSON 22. Csere: Person 20/9, Kerpel-Fronius, Bella, Carter. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Washington (39.).

Forrás és fotó: szte-szedeak.hu

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!