Nem éri meg üzembe tartani az elektromos buszokat, sorra selejtezi le őket a BKV

1 év ezelőtt 52bohócdoktor szja 1% felajánlás

Annyira rosszak a kompozit karosszériás, elektromos Modulo C68-as elektromos buszok, hogy a BKV kénytelen volt újabb két járművet selejtezni, írja a hvg.hu.

A 2016-ban vásárolt, magyar gyártású buszok összesen négymilliárd forintba kerültek. A húsz buszból álló flottából eddig négyet selejtezett a BKV, ugyanis azok a C68-asok már olyan állapotba kerültek, hogy főként a kompozit karosszéria és az akkupakkok állapota miatt nem éri meg őket újra forgalomképes állapotba hozni.

A lap szerint a buszokat 200 millió forintból lehetne felújítani, de ebből három új, dízelbusz vagy másfél elektromos is kitelne. A HBweb oldal azt írja, hogy nemrég két újabb Modulo C68-ast selejtezett a főváros közlekedési cége. Így már csak tizennégy darab maradt forgalomban a típusból. A lap értesülései szerint hamarosan két újabb elektromos busztól szabadul meg a BKK, mert már azok is olyan állapotba kerültek, hogy nem éri meg őket forgalomban tartani.

Miközben itthon többen perlik a buszokat gyártó MABI Bust/Ikarus Egyedit, hogy a cégbe fektetett pénzük egy részét visszakaphassák, a Magyarországon csődbe vitt cég eszközállományát és néhány félkész buszt az egykori tulajdonos, Mészáros Csaba Szlovákiába menekítette. A hvg szerint a dunaszerdahelyi cég a prototípusokat, valamint a Kaposvárnak és a Pécsnek szánt félkész buszokat mentette meg.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!