„Nem tehetek semmit” – ez történt a Liverpool tévesen meg nem adott góljánál

1 hónap ezelőtt 8bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nyilvánosságra hozták a hangfelvételt, ami a VAR-szoba és Simon Hooper, a Tottenham-Liverpool játékvezetője között zajlott a Premier League legutóbbi fordulójában. A vendég Pool még 0-0-s állásnál talált a kapuba Luis Díaz révén, azonban az asszisztens lest jelzett, a videobírós szobából pedig helyben hagyták a döntést.

Csakhogy utólag kiderült, hogy súlyos emberi hiba történt, a varosok ugyanis megállapították, hogy nem volt les a gól előtt, de azt hitték, a találatot megadták a pályán, így a videobírós egységet vezető Darren England azonnal leokézta a döntést, és mire észbe kaptak, már folytatódott a játék.

A profi játékvezetők testülete, a PGMOL rögtön a mérkőzés után bocsánatot kért, és ugyan vonakodott kicsit a szervezet, a Liverpool és a közvélemény nyomására végül kedden nyilvánosságra hozták a hangfelvételt, ami a Hooper és a VAR-szoba között zajlott. Ez csak megerősíti az eddigi is ismerteket, hogy mekkora hiba történt, majd amikor jelezték a VAR-szobának, hogy súlyos hiba történt, és a VAR-műveletet (egy másik szobából) menedzselő Oli Kohout szerint meg kellene állítani a játékot, akkor England így reagált:

Nem tehetek semmit

– utalva arra, hogy mivel folytatódott a játék, már nem lehetett megváltoztatni a hibás döntést.

‼‼MUST WATCH‼‼

PGMOL exposing themselves as corrupt. I feel sick pic.twitter.com/jI4glpi7X7

— H (@ClockEndH) October 3, 2023

A folytatás ismert, az ekkor már emberelőnyben játszó Tottenham megszerezte a vezetést, majd ugyan a Liverpool egyenlített, a hazaiak Matip öngóljának köszönhetően a 95. percben 2-1-re megnyerték a meccset. Azóta a VAR a téma nemcsak az angol, hanem az európai futballban, ismét felerősödtek a videobírós rendszert ellenző hangok, illetve egyre többen akarnak változásokat, hogy a meglévő hibákat is kiküszöböljék.

Kapcsolódó
Vagy hátraarc, vagy a VAR finomítása következik, de ez így tarthatatlan állapot
A hétvégi Tottenham–Liverpool bajnoki VAR-botránya után könnyen lehet, hogy vízválasztóhoz érkezett az angliai játékvezetés: a jelenlegi rendszer hibáit egyre nehezebben tolerálják az érintettek (és a publikum). Valamit lépni kell.

The post „Nem tehetek semmit” – ez történt a Liverpool tévesen meg nem adott góljánál first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!