Önmagát védheti az Apple csodatelefonja

1 év ezelőtt 35



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Néhány éve még csak futurisztikus víziónak tűnt, ma viszont már trend, hogy okostelefonok hajlítható kijelzővel kerülnek forgalomba. A mobilok ezen forradalmát a Samsung indította el, ma pedig már egyre több gyártó (Huawei, Motorola, Honor, Oppo stb.) kínál ilyen megoldást a felhasználóinak. Az Apple egyelőre még nem állt be ebbe a sorba, ami olyan szempontból nem meglepő, hogy a Tim Cook vezette cég híres arról: csak akkor dob piacra újdonságot, ha azt már sikerült tökéletesíteniük – utóbbi még nem sok hajlítható kijelzős telefon jellemzője.

Annyi ugyanakkor bizonyos, hogy már az almás cég is javában dolgozik a saját hajlítható kijelzős megoldásán (ami lehet telefon és tablet is). Ezt támasztja alá azon szabadalom is, amit március 16-án nyújtott be a vállalat az Egyesült Államok szabadalmi hivatalához (USPTO).

A fejlesztés lényege, hogy a hajlítható kijelzős készülék érzékelői észlelnék, ha az eszköz zuhanni kezd, és egy védelmi mechanizmus részben vagy egészben becsukná az átlag képernyőknél jóval sérülékenyebb rugalmas OLED panelt, mielőtt a telefon talajt fogna.

A szabadalom kitér arra is, hogy előfordulhatnak olyan esetek, mikor a készüléknek nincs elég ideje becsukni saját magát, de a dokumentum szerint a nem teljes bezáródás is jobb lehet, mint a semmi, hiszen ebben az esetben is csökken az esélye, hogy a képernyő sérüljön.

A dokumentum ugyanakkor semmilyen utalást nem tartalmaz azt illetően, hogy az Apple mikor (és milyen termékeknél) állhat elő olyan megoldással, aminél szükség lehet erre a funkcióra. A szabadalom továbbá arra sem jelent garanciát, hogy ez a megoldás valaha elérhető lesz kereskedelm forgalomba kerülő okostelefon vagy táblagép esetében.

Kiemelt képünk csak illusztráció.

The post Önmagát védheti az Apple csodatelefonja first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!