Órákig feküdhetett az erdőben az országúti kerékpáros világbajnokság 18 éves versenyzője, aki később életét vesztette

3 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Svájcban megrendezésre került országúti kerékpáros világbajnokság női junior mezőnyversenyén csütörtökön óriásit bukott Svájc 18 éves versenyzője Muriel Furrer, akit kritikus állapotban szállítottak a zürichi kórházban, ahol pénteken életét vesztette.

A Nemzeti Sport információi szerint a biciklis bukása nem került adásba, de állítólag arról felvétel sem készült. A svájci Blick próbált utánajárni annak, hogy mi történhetett. A lap szerint Furrer esése egészen egyszerűen senkinek nem tűnt fel, és órákon át feküdhetett súlyosan sérülten egy aljnövényzettel sűrűn benőtt területen, mire megtalálták a sérült sportolót.

Furrer a Küsnahct melletti erdőben egy olyan szakaszon bukott egy lejtős bal kanyarban, ahol nem voltak nézők, és a közelben szervezők, rendezők sem álltak. A lap arról számolt be, hogy Küsnacht mellett csak egy órával a verseny vége után szállt le a mentőhelikopter – ami azt jelenti, hogy miután Furrer még a körpálya első teljesítésekor esett, és a versenyen kétszer kellett ezt megtenni, így legalább két órát feküdhetett sérülten az erdőben.

A Blick próbálta megszólaltatni a rendezvényen dolgozókat, de a főszervezők megtiltották, hogy beszéljenek.

Furrer halálát a csütörtöki bukása során elszenvedett súlyos fejsérülése okozta és hiába szállították a baleset helyszínéről helikopterrel kórházba, végül szervezete pénteken délután feladta a küzdelmet. (Nemzeti Sport)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!