Oroszország a vízumkényszer eltörlését tervezi

1 év ezelőtt 49



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Kreml honlapján közzétett utasítások szerint Vlagyimir Putyin utasította a kormányt, a külügyminisztériumot, a belügyminisztériumot és az orosz szövetségi biztonsági szolgálatot, hogy készítsenek elő javaslatokat a külföldiekkel szembeni vízummentesség létrehozására.

„Készítse elő […] és terjesszen elő javaslatokat (a viszonosság elvének figyelembevétele nélkül) vízummentesség létrehozására a külföldi állampolgárok számára, akik turisztikai, üzleti, oktatási célból utazhatnak az Orosz Föderációba, és részt vehetnek az Orosz Föderációban sport- és kulturális eseményeken” – áll a szövegben.

A rendelet végrehajtásáért Mihail Misusztyin miniszterelnök és az említett minisztériumok és hivatalok vezetői felelnek, 2023. június 1-ig kell benyújtaniuk jelentést.

Korábban Putyin aláírta azt a rendeletet, ami 2023. január 1-től vízummentességet ad az ukránoknak. Arról is beszámoltak, hogy az orosz külügyminisztérium ez év végéig külön honlapot nyit a külföldiek elektronikus vízumszerzésére. (Gazeta)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!