Országszerte áramhiány van Ukrajnában, Kijevben pedig ivóvíz nélkül maradtak az emberek a reggeli rakétacsapások után

1 év ezelőtt 90bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kritikus civil infrastruktúrákat, erőműveket, gátakat, vízműveket céloztak meg azok a rakéták, amelyeket az orosz hadsereg lőtt ki Kijevre és legalább tíz másik ukrán nagyvárosra hétfőn reggel.

Kijev kormányzója, Olekszij Kuleba egy halálos áldozatról számolt be és arról, hogy a város jelentős részén áramkimaradások vannak, hisz az elektromos ellátás és más energiaellátási központokat értek rakétacsapások.

A Guardian cikke szerint a cirkálórakétákat a Kaszpi-tenger fölött köröző Tupoljev bombázók fedélzetéről indították az ukrán városok felé. Országszerte (Krím kivételével) zúgtag a légvédelmi szirénák órákon át. Találat érte Kijev, Zaporizzsja, Harkiv, Mikolajiv, Lviv, Zsitomir, Csernivci és Kirovohrad infrastrukúráinak egyes elemeit. Ez a videó Zaporizzsjában készült az atomerőmű közelében. A feltöltője szerint a Dnyeper nagy vízierőműve lángol az orosz rakétacsapás után.

A Wall Street Journal tudósítója szerint Kijevben az emberek 80 százaléka víz nélkül maradt hétfőn.

Herman Haluscseno ukrán energiaügyi miniszter, aki beszámolt az energiaellátásban okozott károkról, azt mondta, ez egy „újabb barbár támadás volt” az oroszok részéről.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!