Statisztika, amire nem lehetünk büszkék: elszomorító a helyzet a magyar gyerekegészségügyben, az uniós lista alján kullogunk

10 hónapja ezelőtt 28



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az Eurostat 2021-es adatai szerint, amit a napokban hoztak nyilvánosságra, az unióban élő gyerekek 3,6 százalékának nincsenek kielégítve az egészségügyi igényeik, és Magyarország a legrosszabb helyzetű országok között van. Mint kiderült, a legrosszabb arányt, 7,3 százalékot Lengyelországban mérték, őket követi Lettország (6,4 százalék), majd Magyarország és Románia egyaránt 4,7 százalékos aránnyal.

Az Eurostat szerint a helyzet – érthető módon – sokkal rosszabb az egyszülős családoknál, ott az uniós átlag 5,3 százalék. A legalacsonyabb arányt Ausztriából (0,3 százalék) és Luxemburgból (0,4 százalék) jelentették, majd Horvátország (0,9 százalék), illetve Málta, Litvánia és Ciprus (mindegyiken 1,5 százalék) következett.

A FOGÁSZATTAL IS BAJ VAN

A Portfolio szerint 2021-ben a fogászati ellátás helyzete hasonló, bár valamivel rosszabb volt, mint a kielégítetlen egészségügyi szükségleteké, mivel a gyermekes háztartásokban élő gyermekek 4,4%-a nem kapta meg a szükséges fogászati ellátást, ami 2017 óta 1,8 százalékpontos emelkedést jelent. A megfelelő fogászati ellátást nem kapó gyermekek aránya

  • Lettországban volt a legmagasabb (7,7 százalék),
  • majd Spanyolország (7,1 százalék),
  • Magyarország (7 százalék),
  • Szlovénia (6,8 százalék)
  • és Portugália (6,4 százalék) következett.

A skála alján a legalacsonyabb arányt Luxemburgban (0,6 százalék), Horvátországban (0,8 százalék), Svédországban (1,1 százalék), valamint Ausztriában és Olaszországban (1,2 százalék) regisztrálták.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!