Sztrájkra ébredt Szeged, a Deák Ferenc Gimnázium előtt indul a tiltakozás

11 hónapja ezelőtt 43bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ismét országos pedagógussztrájk indul a hazai iskolákban, az idei tanévben ez már a harmadik nagyszabású munkabeszüntetés – írja az Index. A tanárok célja változatlan, elsősorban magasabb fizetést és a terhek csökkentését követelik, de sokak szerint ez csak a jéghegy csúcsa: a tiltakozók jelentős része teljes oktatási reformot szorgalmaz. A résztvevő pedagógusoktól kapott információink szerint ma reggel fél 9 után a Deák Ferenc Gimnázium előtt lesz tiltakozás.

A sztrájk mellett országszerte szolidaritási akciókat is tartanak, Budapesten és vidéken több helyen élőlánccal, szerenáddal, fáklyás és mécseses felvonulással, demonstrációval és tüntetéssel fejezik ki a tiltakozók nemtetszésüket. Szegeden reggel 9-kor több iskola előtt is egyszerre fog elhangozni Arany János balladája, a Wales-i bárdok, kicsivel előtte, fél 9 után pedig a Deák Ferenc Gimnázium előtt fognak tiltakozni.

A fővárosban 16.30-kor lesz gyülekező a Hősök terén, a tüntetésen közös éneklés, versmondás, és flashmob is lesz, de beszédet mond többek között Palya Tamás, a Kölcsey Ferenc Gimnázium kirúgott pedagógusa is. A szervezők a résztvevőktől azt kérték, hogy kockás öltözéket viseljenek.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!