Terrorriadó az EB helyszínén: gyanús hátizsákot találtak

1 hónap ezelőtt 11bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kiürítették a berlini szurkolói zóna egyes részeit az Európa Bajnokság helyszínén, miután a rendőrség a nyitómeccs előtt néhány órával gyanús hátizsákot talált a Brandenburgi kapunál. A Welt tudósítása szerint a rendőrség kordont állított fel a gyanús poggyász körül.

A rendőrség szóvivője szerint őrizetbe vették a férfit, akihez a hátizsák állítólag tartozik.

Időközben az is kiderült, hogy a hátrahagyott hátizsák nem jelent veszélyt, a  gyanúsítottat azonban továbbra is őrizetben tartják, kihallgatása folyamatban van. A szóvivő szerint a terület ellenőrzésével és megtisztításával nagyjából eset fél hétre végeztek, és a szurkolókat visszaengedték a területre.

#Update
Unsere Kolleg. haben den Gegenstand nun geprüft. Es handelt sich um einen Rucksack, von dem keine Gefahr ausgeht. Die Sperren werden in Kürze wieder aufgehoben.#euro24#b1406 pic.twitter.com/a9RlP7y2sN

— Polizei Berlin Einsatz (@PolizeiBerlin_E) June 14, 2024

Az a tudósításból nem derült ki, hogy hány embernek kellett ideiglenesen elhagynia a szurkolói zónát. A szervezők tájékoztatása szerint a terület 16 órakor nyílt meg a belépés előtt. A Reichstag szurkolói zónájának három bejáratát zárták le.

A La Repubblica tudósítása szerint az eset miatt terrorriadót rendeltek el, és bombakereső kutyák segítségével vizsgálták meg a csomag tartalmát. Az incidens alig pár órával a Németország–Skócia nyitómérkőzés előtt történt.

The post Terrorriadó az EB helyszínén: gyanús hátizsákot találtak first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!