Több mint tízezer húsvéti tojás díszíti a kéthelyi tojásfát

11 hónapja ezelőtt 31



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Több mint tízezer húsvéti tojás díszíti a Somogy megyei Kéthely központját – számolt be az RTL Híradó. A tojásfa – amire a hagyományos mellett műanyag, strucctojás, horgolt, valamint fából készült tojás is került – mellett egy kaput is hímestojásokkal ékesítettek, sőt egy hatalmas – 3 és fél méteres – szalmából készült nyulat is felállítottak a központban, valamint emberméretű hímes tojásokat is. 

2015-ben készült Kéthelyen az első húsvéti dekoráció, ami idén egy, műfűvel borított Trabanttal bővült. “Ezt a Trabantot méhtelepen vásároltuk meg, majd közös erővel feldíszítettük. Ezzel bemutatjuk, hogyan hozza a nyuszi ezt a rengeteg tojást” – nyilatkozta mosolyogva Molnár Balázs, Kéthely polgármestere. 

A helyiek közül volt, aki a dekorációk szállításában, míg más az elrendezésében segített. Azt mondják, a díszítés még jobban összekovácsolta a közösséget.

Tavaly húsvétkor egyébként egy magyar rekorder tojásfáról számoltunk be: 16 ezer 650 hímes tojás lógott akkor húsvétkor az ácsi platánfán. A településen több százan vettek részt a közös munkában. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Több mint tízezer húsvéti tojás díszíti a kéthelyi tojásfát first appeared on nlc.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!