Trump találkozott Zelenszkijjel, és megígérte, hogy véget vet a háborúnak

3 órája ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Donald Trump pénteken Zelenszkij mellett állva jelentette ki, hogy –megválasztása esetén – együttműködne Ukrajnával és Oroszországgal a háború befejezése érdekében.

A volt amerikai elnök együtt jelent meg a manhattani Trump Towerben az ukrán elnökkel, akit a kampányban „ügyeskedőnek” gúnyolt, aki csak pénzügyi segítségért keresi fel az amerikai kormányt. De miután Kamala Harris találkozott Zelenszkijjel, és ígéretet tett arra, hogy továbbra is támogatja Ukrajnát az orosz invázióval szemben, Trump azt mondta: „megtiszteltetés, hogy az elnök velünk van”.

Rövid médianyilatkozatában Trump - nem meglepő módon - a saját régi sérelmeivel kezdett foglalkozni (nem megyek bele, ezt a 2019-es cikket ajánlom), de Zelenszkij ezt figyelmen kívül hagyta. Helyette azt hangsúlyozta: „Közös az álláspontunk, hogy az ukrajnai háborút meg kell állítani”.

Trump megígérte, hogy gyorsan véget vet a háborúnak, de érdemi részleteket nem mondott arról, hogyan tárgyalna a békéről Ukrajna és Oroszország között. Arra sem válaszolt közvetlenül, hogy szeretné-e, ha Ukrajna győzne.

A találkozó után mindketten feltűntek a Fox műsorában. Trump azt mondta, hogy „mindenki számára tisztességes alkut” szeretne kötni az Ukrajna és Oroszország közötti háború befejezése érdekében, bár azt nem mondta, hogy ez hogyan nézne ki.

Zelenszkij nem tért ki a megegyezésre, de azt mondta, hogy „mindent meg kell tennünk, hogy nyomást gyakoroljunk” Putyinra a háború leállítása érdekében. Azt mondta, hogy „igazságos békét” szeretne. Trump azt mondta, „sokat tanult” a találkozón, amely körülbelül egy órán át tartott. Miután azt mondta, hogy nyitott egy újabb találkozóra, Zelenszkij meghívta Trumpot, hogy látogasson el Ukrajnába. „Úgy lesz” - mondta Trump. (NYT)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!