“Új életszakaszra készítem fel magamat” – ezért keresi új tulajdonosát Szeged első tésztázója, exkluzív interjú az alapítóval

2 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Eladó Szeged egyik ikonikus vendéglátó helyisége, a Tésztaház, amely 1998 óta szolgálja ki sikeresen a város gasztronómiai életét, írtuk meg korábban. A több évtizedes múltra visszatekintő hely szerves részét képezi városunk körforgásának, szinte beleivódott Szeged véráramlatába, pont ezért volt meglepő a hír, miszerint eladóvá vált az étterem. Ezért felkerestük a Les Degesz Tésztaház tulajdonosát, Szemmári Ivettet, akivel a vendéglátóhelyről és az eladás okairól beszélgettünk.

A TÉSZTAHÁZ TÖBB ÉVTIZEDE RÉSZT VESZ MÁR SZEGED GASZTRONÓMIAI LÜKTETÉSÉBEN

A Les Degesz Tésztaház 1998 óta, Szeged első tésztázójaként vesz részt városunk gasztronómiai lüktetésében. Az biztos, ha tésztáról van szó, sosem ismertek lehetetlent, s az ételkülönlegességek változatosságának csak a képzelet szabhatott mindig határt. Így nem meglepő, hogy nagyon sok szegedi lett törzsvendég az étteremben az évek alatt. “Szeged gasztro könyvében nagyon találóan megfogalmazták, hogyha a tészta szerelmesei betérnek hozzánk, akkor úgy érzik magukat, mint Gombóc Artúr, csak nem éppen a csokoládéval, hanem a tésztával” – kezdte beszélgetésünket Szemmári Ivett.

“A FEJLŐDÉS ALAPJA MINDIG A VÁLTOZÁS”

Az alapító számára a Tésztaház üzemeltetése mindig is szenvedély volt, egy hivatás, ami évtizedekig kitöltötte az életét. Most azonban elérkezett az idő a változásra, arra, hogy Ivett átadja a stafétabotot a leendő új tulajdonosnak, aki hozzá hasonló szenvedéllyel, a Tésztaház szellemiségét és értékeit szem előtt tartva és továbbvíve üzemeltetné a vendéglátóhelyet. Ez egy nagyon nehéz döntés volt, avatott be bennünket az alapító, de, mint elmondta, az évek alatt az embernek természetes, hogy változik az értékrendje, más dolgok kerülnek előtérbe, más dolgok lesznek fontosak. “Fejlődnünk kell, és a fejlődés alapja mindig a változás” – mondta el.

“EGY ÚJ ÉLETSZAKASZRA KÉSZÍTEM FEL MAGAMAT”

Azt is elárulta, lánya hamarosan férjhez megy, s ő lelkileg már a nagymama létre készül, a jövőben szeretne sokkal több időt tölteni családjával. “Én az a fajta karakter vagyok, hogyha csinálok valamit, arra törekszem, hogy kihozzam magamból a maximumot. A vendéglátást és a nagymamaságot nem lehet összefésülni. Ezért döntöttem úgy, hogy az éttermet átadom másnak, én pedig egy új életszakaszra készítem fel magamat” – árulta el Szemmári Ivett.

“NEM ELHERDÁLNI AKAROM AZ ÉTTERMET, HANEM ÉRTÉKESÍTENI”

Hozzátette, nagyon fontos számára, hogy az a kis csapat, akikkel szinte családként együtt dolgoznak, ne sérüljenek a tulajdonosváltás miatt, továbbra is megmaradjon az egzisztenciájuk. „Ezt tiszteletben tartva keresem a vállalkozószellemű utódomat, aki ugyanezeket az értékeket képviseli. Tudom, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz, de kivárom a megfelelő érdeklődőt, hiszen nem elherdálni akarom az éttermet, hanem értékesíteni” – zárta gondolatait Szemmári Ivett. Mint kiemelte, sosem fogja elfelejteni azokat a pozitív visszajelzéseket vendégeiktől, melyeket az évek alatt kaptak, s oly sokat jelentettek, nem csak számára, hanem az étterem minden dolgozójának. Például, amikor a gyerekek a maguk kis ártatlan őszinteségével azt mondták, sosem ettek még ilyen finomat, mint a Tésztaházban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!