Űrhajó darabja esett a házukra, beperelték a NASA-t

4 hete ezelőtt 7bohócdoktor szja 1% felajánlás

2021-ben egy 2,6 tonnás, kimerült akkumulátorcsomagot hajítottak ki a Nemzetközi Űrállomásról (ISS). Az űrszemét több évnyi, egyre szűkülő, geocentrikus pályára került, mielőtt idén márciusban a Föld légkörébe ért volna – írja a Gizmodo. Innentől fogva a jól ismert – és a NASA szakemberei által is remélt – forgatókönyv szerint zajlottak a dolgok, egyetlen apró eltéréssel.

Űrhajó darabja esett a házukra, beperelték a NASA-t

Nem a teljes akku csomag égett el ugyanis

a légkörben, hanem annak egy darabja egészen a felszínig zuhant. Ha ez bármelyik világtengeren következik be, fogalmunk nem lenne az egészről; az akkupakk maradéka azonban a floridai Naples (fun fact: magyarul Nápoly) egyik családi házára zuhant, komoly anyagi károkat okozva. A kilencven dekás tömegűre összeégett ólomdarab a tetőt, a födémet, sőt a padlót is áttörte, nem kis riadalmat okozva a tulaj Alejandro Otero fiában, aki éppen otthon tartózkodott. A család bejelentette a kárt, mire a

NASA szakértői kimentek az akku-maradványért

és megállapították, hogy az valóban az űrállomásról származik. A család ügyvédje most beperelte a NASA-t, mert kártérítést szeretnének a velük történtek miatt.

The post Űrhajó darabja esett a házukra, beperelték a NASA-t first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!