Választ a világ

1 év ezelőtt 53bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jó reggelt! Remélem, mindenki kipihente és kiszomorkodta magát a hosszú hétvégén. Átlagos napindító hírleveleinkhez képest muszáj erősebben szelektálni, hogy ne vesszünk el az elmúlt négy nap tömérdek cikke között, ezért a három választásra fókuszálunk, majd néhány nagyobb anyagunkat ajánlom.

Lula

Jair Bolsonaronak összejött a rekord: ő az első brazil elnök, aki nem tudott újrázni. A végén váratlanul szoros lett a verseny, de azért így is nyert Lula da Silva, aki a kétezres években már vezette 8 évig az országot, nagyot sokat tett a szegények felemeléséért, majd börtönbe ment a történelem egyik legnagyobb korrupciós ügyének vádlottjaként.

A regnáló széljobb ámokfutó bezárkózott, nem nyilatkozott, és nem ismerte el a vereségét majdnem két napig, ami meglehetős feszültségeket keltett. Nem csak azért, mert Trumphoz hasonlóan kétségbe vonta a választás tisztaságát - ez borítékolható volt. Hanem mert Brazíliában nagyon rossz emlékeket idéz, ha a katonai diktatúrát visszasíró elnök nem ismeri el a vereséget.

Végül Bolsonaro megtörte a hallgatását, és bár vereségét nem ismerte el, nem szólította utcára híveit, nem beszélt választási csalásról, sőt az alkotmányt emlegette.

Bibi

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!