11 őrületes rántotta a sonkás-kolbászoson túl

3 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Egy rántottát sem tud megsütni” – szokás mondani a konyhát kerülőkre. Pedig a főzni nem tudók nagy része egy rántottát azért csak össze tud ütni. Mindenkinek megvan a maga kedvence: ehetjük natúran, sonkával, sajttal, kolbászkarikákkal és hagymával, vagy ezek kombinációival.

Az igazi rántottafenoménok gazdagon bélelik, és több benne a plusz hozzávaló, mint a tojás. Ha nem gondoljuk túl az ízesítést, sokat játszhatunk az állagával. Valaki jól átsütve szereti, ekkor már kissé gumissá válik a textúrája. Sokan szeretik még egy kis nyákos réteggel a tetején, és alapszabály, hogy a tűzről levéve még egy kicsit tovább sül, ezért érdemes már azelőtt elzárni alatta a gázt, amikor jónak gondoljuk az állagát.

Rántotta friss spenóttal

Ha nem hagyjuk lepényszerűen egyben a tojást, akkor rántotta készül. / Fotó: GMVozd, Getty Images

A rántotta attól rántotta, hogy a fakanállal megtörjük az egyben sülő, felvert tojást. Ha pedig nem törjük meg, omlett lehet a reggeli. Ekkor lepényszerűbben egyben marad a tojás, és ezt is süthetjük szárazabbra vagy hagyhatjuk kevésbé átsülten.

Akár rántotta, akár omlett készül a serpenyőnkben, szokatlan hozzávalókkal is kibélelhetjük. Rántotta és omlett variációk következnek, ha elszakadnál a megszokott ízesítésektől!

Kattints a galériánkra a rántotta és omlett ötletekért!

The post 11 őrületes rántotta a sonkás-kolbászoson túl first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!