Matek érettségi 2023: mutatjuk a feladatokat!

1 év ezelőtt 16164bohócdoktor szja 1% felajánlás

Cikkünk frissül…

Az Eduline cikke szerint a 2023-as matek érettségin a következő feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak középszinten:

gráfok, halmazok, százalékszámítás, valószínűségszámítás, függvények, koordinátageometria, mértani sorozat, kétismeretlenes egyenlet, gömb sugara.

A teljes feladatsor megoldására középszinten 180 percet kapnak a diákok, 45 percet az I. feladatrészre, 135 percet pedig a II. feladatlapra.

Az írásbeli vizsgán maximum 100 pontot szerezhetnek, 30 pontot az I. feladatlap, 70 pontot pedig a II. feladatlap megoldásával. Az első feladatlap jellemzően 2-3 pontos részekből áll, míg a II. feladatlap A) részében 9-14 pontos, a B) részében pedig 17 pontos feladatokat kell megoldani – ismertette az Eduline. Ahhoz, hogy meglegyen a kettes, legalább 25 százalékot, vagyis 25 pontot kell elérni. Ha ez nem sikerül, de legalább 12 százalék megvan, akkor az érettségiző szóbelin javíthat.

A matek érettségin lehet használni függvénytáblázatokat, körzőt, vonalzót, szögmérőt, illetve a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet is.

The post Matek érettségi 2023: mutatjuk a feladatokat! first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!