200 ezer forint jutalmat kapnak árvíznél segítők

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Pénzjutalommal ismeri el a kormány az árvíz elleni védekezésben részt vevők munkáját. Erről a kedd esti Magyar Közlönyben jelent meg határozat – írja a Portfolió.

A kormány nettó 200 ezer forint egyszeri pénzjutalmat ad az árvízi védekezésben a terepen részt vevő állami alkalmazottaknak. Azt, hogy kik azok, akik jogosultak az elismerésre, a 4 illetékes miniszter (belügyminiszter, energiaügyi miniszter honvédelmi miniszter, közigazgatási és területfejlesztési miniszter) október 25-ig kapott időt arra, hogy felmérjék a vezetésük, illetve irányításuk alá tartozó szerveknél foglalkoztatott kollégákat, akik jogosultak az elismerésre. A juttatást a felmérést követően azonnal utalni kell.

Önkénteseket is érinthet a pénzjutalom, a kormány ugyanis egyetért azzal is, hogy különösen indokolt esetben a belügyminiszter a polgárőr szervezet tagjaként, az önkéntes tűzoltó egyesület tagjaként, az önkormányzati tűzoltóság tagjaként, valamint létesítményi tűzoltóság foglalkoztatottjaként az árvízi védekezésben – a képviselt szervezet illetékességi területén kívül – közvetlenül részt vett vagy a védekezést közvetlenül irányító személyeket is pénzügyi elismerésben részesítse.

Varga Mihály pénzügyminiszternek a pénzjutalmak kifizetéséhez a forrásokat október 31-ig kell megtalálnia.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Kocsis Zoltán

The post 200 ezer forint jutalmat kapnak árvíznél segítők first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!