31-en kerültek toxikológiára kannabiszos gumicukortól Budapesten, egy belvárosi boltban vették

1 nap ezelőtt 2



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Összesen 31 külföldi állampolgárt vittek be egy budapesti toxikológiára, miután pszichoaktív kannabinoid tartalmú (THCJD-t tartalmazó) gumicukrot fogyasztottak – értesült a Blikk. Valamennyien egy belvárosi, Váci utcai kendershopból vették az édességet, amelyből egy zacskó – amelyben 5 darab gumicukor van – 15 ezer forintba kerül. 

A lap információi szerint a betegek szörnyű állapotban, gyakorlatilag magatehetetlenül, félig kómában fekve kerültek a toxikológiára, majd napokig ilyen állapotban maradtak. Úgy tudni, június 21-én érkeztek az első ilyen páciensek az osztályra. “Se beszélni, se megmozdulni nem tudnak. Olyanok, mintha kómában lennének, napok óta csak fekszenek” – mesélte egy hozzátartozó.

Arról még nem tudni biztosat, hogy lesz-e maradandó károsodásuk a kannabiszos édességtől.

A rendőrség szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Lefoglalták az üzlet teljes gumicukorkészletét és vizsgálják.

A Blikk által megszólaltatott addiktológus, dr. Funk Sándor szerint valószínűleg egy szintetikus kannabioidról van szó, amely már rendkívül kis mennyiségben is hatásos.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post 31-en kerültek toxikológiára kannabiszos gumicukortól Budapesten, egy belvárosi boltban vették first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!