50 éves, de a mai napig elkérik a személyijét, ha alkoholt szeretne venni

3 napja ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Mióta betöltöttem az 50-et, kicsit tartottam tőle, mennyire fogom komfortosan érezni magam a bőrömben” – kezdte a Daily Mailnek adott interjúját Abbi Franklin. A kétgyerekes édesanya azt mondja, noha a kerek szülinapját még márciusban ünnepelte, valahogy azóta sem sikerült megtalálnia a helyét.

Most azonban a lehető legváratlanabb helyről kapott némi önbizalomerősítést. A 17 és 23 éves lányok édesanyja, csak egy üveg borért és egy doboz cigarettáért szaladt le az otthonához közeli kisboltba, ahol legnagyobb meglepetésére az eladó elkérte tőle a személyijét.

Bevallom őszintén, azért ez nem mindennap történik meg velem sem; még szerencse, hogy magammal vittem a táskám és az irataimat – amit egyébként nem szoktam.

„Büszke vagyok a külsőmre”

Abbi a lapnak elárulta, bár az egészségügyi problémái miatt mostanában tartósan munkanélküli, igyekszik nem elveszíti a magabiztosságát.

A legtöbb önbizalmamat a külsőmből merítem

– árulta el, majd hozzátette, épp ezért szívesen szán időt a külseje csinosítgatására. „Szemöldök hosszabbítás, melírozás, fülkilövetés – ha úgy érzem, hogy hozzáad a külsőmhöz, szinte bármit hajlandó vagyok kipróbálni.”

Az édesanya elmondta, a családtagjai és az ismeretlenek gyakran megdicsérik a fiatalos külsejét. „A többség, ha mondaniuk kellene egy életkort, 35-nek tippelnek” – vallotta be, majd hozzátette, élete egyik legszebb napjaként emlékszik majd vissza arra, amikor a pénztáros elkérte a személyijét. „Emlékszem, végig azt mondogattam, hogy »csak viccel, ugye?«”

A babaarcnak is vannak árnyoldalai

Ahogy arról itt írtunk bővebben, bár a valódi korunknál fiatalabb külső egyeseknek igazi lottó ötösnek tűnik, az érintettek közül többen is vannak, akik átokként élik meg. Az 1980-as években a szociológusok például megállapították, hogy a koruknál fiatalabbnak tűnő felnőttek kevesebb eséllyel kapnak magas pozíciójú állásokat.

A külsejükből kifolyólag az emberek szemében kevesebb „személyes kontrollal” rendelkeznek – amihez a kompetenciát rendelik, az alapos tudást, illetve a képességet, hogy megvalósítsák a céljaikat – fiatal és középkorú felnőttként. Eszerint pont olyan hátrányos megkülönböztetés éri őket, mint a kevésbé vonzó, vagy túlsúlyos embereket.

A jelenséget „babaarc általánosítás effektusnak hívják. A lényege, hogy az emberek azt feltételezik, hogy a gyerekes archoz hasonló személyiségjegyek is járnak. És ez nem csupán a huszonéves korosztályra jellemző, hiszen miután a korcsoportodhoz képest tűnsz fiatalabbnak, az előítéletek még idősebb korban is követnek.

The post 50 éves, de a mai napig elkérik a személyijét, ha alkoholt szeretne venni first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!