52 éves lett Auth Csilla, így él most az énekesnő

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Auth Csilla 1990-ben kezdett el a zenével foglalkozni, ám várnia kellett pár évet, míg megérkezett az életébe az átütő siker: 1998-ban Szolnoki Péterrel duettben adták elő a Féltelek című dalt, ami gyakorlatilag beragadt a rádiók slágerlistája élére és hónapokig le sem taszíthatta onnan más zeneszám. Egészen eddig leginkább háttérénekesként tűnt fel többek között Charlie, Zorán vagy Ákos mögött.

Auth Csilla

Auth Csilla 2010-ben (Fotó: Sajtóklub RTL)

Szinkronszínészként is kipróbálta magát

Innentől azonban nem volt megállás: sorra adta ki a jobbnál jobb dalait, egyre nagyobb közönsége lett, ezrek hallgatták a lemezeit és teltházas koncerteket adott. Elnyerte Az év felfedezettje eMeRTon-díjat, az egri táncdalfesztiválon pedig A legjobb előadónak járó díjat kapta meg. A zenei karrierje mellett szinkronszínészként is hallhattuk, ő kölcsönözte többek között Kayleigh (Bűvös kard), Mirjam (Egyiptom hercege) vagy éppen Mulan hangját. 

A ma 52 éves énekesnő 2009-ben adta ki az utolsó albumát, igaz, azóta is fellép, de sokkal kevesebbet van színpadon, és a nyilvánosságot is kizárja az életéből. Azt azonban tudni lehet, hogy az éneklés mellett mivel foglalkozik mostanság. 

Az új karrier

„Én egy másik területen próbálom most ki magam: ez egy tudatalattival foglalkozó spirituális eljárás, az a neve, hogy spirituális választerápia. Ezt megtanultam körülbelül 10 évvel ezelőtt, és annak vagyok tanácsadója és tanítom is ezt. Ez egy olyan módszer, amit bárki megtanulhat: ez egy készség. Arról szól, hogy egy táblázatrendszer és egy inga segítségével a tudatalattinkból a blokkokat ki lehet tisztítani. Tehát ha van egy vágyam, amit el szeretnék érni, akkor biztos, hogy ennek a tudatalattiban vannak blokkjai. Nincs az életünkben gyakorlatilag olyan terület, amihez ne lehetne így hozzányúlni” – nyilatkozta pár évvel ezelőtt. 

Auth Csilla tavaly év végén – hosszú idő után – a Dankó rádiónak adott interjút, ahol beszélt a karrierje kezdetéről, a zenével és szüleivel való kapcsolatáról, valamint arról is, hogy végül miért nem lett belőle színésznő. Mesélt arról is, hogy szakmabeli szülei, Auth Ede zongorista-zeneszerző és dr. Balázs Boglárka foniáter orvos, egykori táncdalénekesnő terelgették-e a zene felé, illetve hogy énektanára, Toldy Mária miért nem erőltette, hogy a musicalstúdió elvégzése után jelentkezzen a színművészetire.

Lesznek új dalok?

„Zeneileg most elég nehéz, mert ebben nem gondolkodom, csak a jelenben élek. Ez most nagyon szép és teljes, amit én most zeneileg megélek. Ezt nagyon szeretem, nagyon szeretek fellépni járni… Nem mondom, hogy gondolkodom új lemezben a közeljövőben, de nem zárom ki” – mondta korábban, amikor arról kérdezték, hogy tervez-e új dalokat kiadni a jövőben.

The post 52 éves lett Auth Csilla, így él most az énekesnő first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!